Inspiratie artikel

10x Tompouces

Jaja… Er komt nog één artikel online deze week. En dat is een heerlijk bont verzamelartikel om van te watertanden. En net als afgelopen week heeft ook nu de tompouce de hoofdrol. Zoek je variatie inspiratie? Ben jij benieuwd welke tompouce recepten er zoal op de blog staan? Dan is dit 10x tompouces verzamelartikel een artikel naar jouw hart!

Laten we eens even beginnen bij het begin. Bij een gewone tompouce zoals we die allemaal kennen. Alleen daarvan staan er al drie variaties op Bakkriebels, want ja… Ik heb er ook wel weer een kleine twist aangegeven natuurlijk! Daarna neem ik jullie mee naar verschillende baksels waarin de smaak van tompouces verwerkt is en die er ook een beetje uitzien als een tompouce baksel. Als allerlaatste laat ik jullie ook nog een paar lekkere smaakvariaties op de traditionele tompouce zien. Krijg je al trek?

1. Mini tompouces

Als eerste beginnen we met de mini tompouces. Door het mini formaat van deze tompouces stop jij ze zo in je holle kies. Kan je er lekker nog één nemen. Dankzij het formaat staan ze ook leuk bij een high tea of als kleine maar o zo lekkere traktatie.

2. Dubbele tompouce

Dan gaan we door naar de zogenoemde dubbeldeks tompouce. Een heerlijke tompouce die ook bij verschillende banketbakkerijen in het assortiment is. Deze tompouces is niet alleen gevuld met Zwitserse room maar ook met een heerlijke laag slagroom. Hmmm! Dat wordt smullen

3. Wafel tompouce

Is het nu stikheet en heb je onweerstaanbare zin in een tompouce maar geen zin om de tuin uit te gaan? Haal je wafelijzer maar tevoorschijn! Met dit recept bak jij de lekkere wafeltompouce gewoon in de eigen tuin. Hopelijk heb je alle ingrediënten gewoon in huis. Hoe lekker is dat?

4. Tompouce gebaksschelpen

Het ligt bijna in het verlengde van een tompouce: de Tompouce gebaksschelpen. Kant en klare gebaksschelpen gevuld met Zwitserse room, slagroom en natuurlijk een mini tompouceje. Ook dit recept is hitte proof want de oven mag uitblijven.

5. Roze en/of Oranje Tompoucevlaai

Dan door naar een recept dat al langer op de blog staat en waar niet één maar twee varianten van zijn. Eén makkelijke en één net iets lastigere. Om ze makkelijk uit elkaar te houden noemen we de makkelijke ‘roze tompoucevlaai’ en de lastigere ‘oranje tompoucevlaai’. Beiden zijn even lekker dus kijk gewoon wat jij het leukst vind om te maken. De oranje is wel roze te maken, maar de roze niet oranje. Of toch… Als je zelf grote oranje tompoucen kleiner snijd.

6. Tompouce cupcakes

Een andere lekkere en makkelijke variatie met (mini) tompouces zijn deze te leuke tompouce cupcakes. Voor iedereen die niet kan kiezen tussen een cupcake en een tompouce. Wist je trouwens dat Bakkriebels één van de eerste, zo niet de allereerste was waar dit recept op de blog verscheen? Onlangs ontdekte ik zelfs dat mijn foto zo goed als nagemaakt is door iemand die deze cupcakes te koop aanbied. Ja echt!

7. Tompouce taart

Wat vonden jullie van de tompoucetaart die deze week op de blog verscheen? Bij ons viel hij erg in de smaak. Een taart die het verdiend om nog ééns extra in het zonnetje gezet te worden. Een heerlijke combinatie van biscuit, room en bladerdeeg met glazuur. Duik je snel de keuken in voor deze taart?

8. Tompouce koekjes

Het enige baksel op de blog met een knipoog naar tompouces. Dat moeten die super leuke tompouce koekjes van afgelopen woensdag wel zijn! Een leuk project om met de kinderen op een vrije dag te maken. Het fijne is dat je niet zoveel verschillende kleurtjes royal icing nodig hebt. Alleen roze, geel en zandkleurig. De witte heb je sowieso al.

9. Rum rozijn tompouces

Zelf houdt ik er niet zo van, maar er zijn mensen die het heerlijk vinden: Rum rozijnen tompouces. Gevuld met een laag Zwitserse room waar -uiteraard- rum en rozijnen aan toegevoegd worden. Tja… Wat moet ik daar nu nog meer over zeggen?

10. Koffie karamel tompouces

De combinatie van karamel en koffie is er echt één die jij eens zou moeten proberen. Zeker verpakt in deze tompouce is het meer dan een traktatie. Hou er wel even rekening mee dat het wat langer de tijd kost om de dulce de lech te koken. Of misschien ben jij nog wel in het gelukkige bezit van een al gekookt blikje gecondenseerde melk.

Nog wat extra tips op een rijtje

Zo dat was alweer de laatste van de bonte verzameling met 10x tompouces. Wil jij zelf aan de slag om tompouces te maken maar zit het recept dat je zoekt niet bij deze verzameling? Dan help ik je nog even verder op weg met een paar allerlaatste tips. De koekbasis van een tompouce is bladerdeeg. Wil je zelf aan de slag om bladerdeeg te maken? Gebruik dan dit recept eens. De meeste tompouces zijn gevuld met banketbakkersroom, Zwitserse room of slagroom, of een cimbinatie van deze drie. Door zelf je tompouces te maken kan je kiezen welke jouw voorkeur heeft. Wil je het wat gewaagder? Kies dan voor sinaasappelbanketbakkersroom -deze zit verwerkt als vulling in de oranje slagroomtaart-, chocolade banketbakkersroom of karamelbanketbakkersroom. En als allerlaatste een lekker makkelijke tip: Koop het fondantglazuur bij Baktotaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *