Vullingen

Zwitserse Room

   Nu er een recept voor banketbakkersroom en slagroom op de blog te vinden zijn mag een recept voor Zwitserse room niet ontbreken. Zwitserse room is niet veel meer dan een mengsel van deze twee vullingen. Door zijn neutrale en zachte smaak is het een klassieker in de banketbakkerij. Hoeveel tompouces, vlaaien en andere baksels met Zwitserse room zullen wij Nederlanders met elkaar al gegeten hebben?

 

 

Voor de banketbakkersroom op basis van custard:

350 + 50 gram melk

4 zakjes vanille suiker

35 gram custard

3 blaadjes gelatine

Voor de slagroom:

200 ml slagroom

50 gram fijne kristalsuiker

 

En verder:

Glas

Garde

Spatel

Magnetronbestige schaal

Pan

Zo ga je te werk:

 

Meng 350 melk met de vanillesuiker. Doe het in een magnetron bestendige bak en breng het aan de kook in de magnetroon, roer hem tussentijds één of twee keer door.

Meng in glas de overige melk en custard tot alle custard opgelost is en het mengsel geen klontjes meer bevat.

Voeg wat kokende melk toe aan het custard mengsel en roer door met de garde.

Breng de banketbakkersroom opnieuw aan de kook in de magnetron.

Kook door tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Roer het af en toe even goed door.

Laat de banketbakkersroom ongeveer 30 minuten afkoelen op een bord. Leg een velletje huishoudfolie op de banketbakkersroom, dit voorkomt een vel.

Week intussen de gelatine in ruim koud water.

Smelt de gelatine in een pannetje op een laag vuur.

Voeg wat banketbakkersroom toe aan de gelatine en roer tot de klontjes weg zijn.

Voeg de overige banketbakkersroom toe aan de gelatine en roer het met de garde goed door.

Doe de banketbakkersroom terug op een bord, leg er een velletje huishoudfolie op en laat het zo verder afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Doe dit met een rustig kloppende mixer. Zo wordt de slagroom luchtiger en straks dus ook de Zwitserse room.

Voeg wat slagroom toe aan de banketbakkersroom en klop het met de garde goed door elkaar.

Voeg de overige slagroom toe en roer het door tot alles goed vermengd is.

Laat de Zwitserse room eventueel nog wat opstijven in de koelkast. Bewaar de vulling (en dus ook soezen, vlaaien, tompouces e.d. met deze vulling) sowieso altijd in de koelkast.

Tip:

Liever geen magnetron? Je kunt dit recept uiteraard ook in een pannetje op het gas maken.

11 gedachten over “Zwitserse Room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *