Een koemelk allergie?

Januari 2020 ontdekte ik dat een koemelk allergie heb. Na jarenlang buikpijn en andere klachten liet ik een allergietest doen bij een natuur en allergie arts. In 2019 had ik een half jaar lang heftige buikklachten, zonder te weten wat daar de oorzaak van was. In het begin dacht ik dat het met een paar weken wel over zou zijn. Tenslotte was het niet de eerste keer dat ik een paar weken buikklachten / diarree had. Daarna wachtte ik tot de zomervakantie voorbij was. Ook in de vakantie ging de klachten niet voorbij, iets wat andere jaren weleens zo geweest was. Ik wist dat het aan mijn eten lag, maar ik had geen idee welk product voor deze klachten zorgde.

Natuurlijk ging ik met deze klachten naar de huisarts en werd ik door hem doorverwezen naar een diëtiste. In overleg met de diëtiste volgde ik het FODMaP-dieet. Ik begon vol goede moed en hoop. Twee weken later waren de klachten een ietsepietje verbeterd. Toen ik vier weken met het dieet bezig was, kreeg ik een enorme terugval en waren mijn klachten erger dan voor ik aan het dieet begon. Onderweg naar mijn werk kreeg ik enorme buikpijn. Deze heftige klachten hielden ruim een week aan. In de vijfde week van het dieet gaf ik het op. En juist daarna werd het langzaam aan weer beter.

Toen wist ik het zeker: Dit nooit meer! De huisarts schreef een laxeermiddel voor, de diëtiste gaf het advies om nog een ander dieet te volgen of helemaal te stoppen met dieeten. Ik had inmiddels besloten naar de natuurarts te gaan, alleen duurde het nog even voor ik daar terecht kon. Wat is het dan bizar, als je drie kwartier later naar buiten loopt en weet waar je aan moet gaan werken.