Gebak en Tartelettes

Tompouce gebakschelpen

Snel naar recept

Ik kan zo blij worden als dat wat ik in mijn hoofd bedenk, beter uit mijn handen voortkomt. Vandaag heb ik weer zo’n toppertje voor jullie. Zien ze er niet uit om in te bijten? Deze tompouce gebakschelpen maak je binnen een half uur met minder dan 10 ingrediënten. En al die ingrediënten zijn bij jouw plaatselijke supermarkt te koop.

De aantrekkingskracht van een tompouce

Naast dat deze tompouce gebakschelpen snel en makkelijk te maken zijn, zien ze er ook gewoon heel erg leuk, lekker en aantrekkelijk uit. Een baksel met tompouces heeft sowieso een bepaalde aantrekkingskracht vind ik altijd. Dat komt vast doordat ik de smaak zo waardeer. Maar de kleur speelt vast ook een rol, haha. Nu ik deze maand maar liefst 4 recepten met de gebakschelpen van Jos Poel met jullie deel, kon een nieuw recept met tompouces in de hoofdrol niet ontbreken. Wist je dat ik eerder al een vlaai met deze mini tompouces gemaakt heb?

Lievelingsgebak

Wist je dat een tompouce altijd één van mijn lievelingsgebakjes is geweest? Als kind was ik al verzot op de goedkoopste diepvries tompouces. En eigenlijk wilde ik alleen die, en niet eens die van de HEMA. Naarmate ik groter en ouder werd veranderde mijn voorkeur voor tompouces, maar die voorliefde is altijd blijven bestaan. En ik heb die voorliefde inmiddels ook overgedragen op Rosalie. Die kan er zo van genieten, maar ze heeft wel een duurdere (of is het een betere) smaak dan ik vroeger had. Mevrouwtje belieft ze namelijk het allerliefst van de plaatselijke bakker! Wat is jullie lievelingsgebakje?

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Met onderstaande afbeelding vind je het recept makkelijk terug.

Rijkelijk gevulde schelpen

Deze tompouce gebakschelpen zijn gevuld met maar liefst drie verschillende vullingen. Ondanks dat de schelpen niet zo groot zijn, kun je toch drie soorten vulling er in kwijt. De onderste vulling is een banketbakkersroom. Voor deze ene keer gebruiken we daar ‘Mix voor banketbakkersroom’ van dr. Oetker voor. Dezelfde mix gebruiken we ook voor het maken van de Zwitserse Room. Als derde vulling kloppen we het restant slagroom op en spuiten we daar een toef van op de gebakschelpen. En als finishing touch mogen de tompouces zelf natuurlijk niet ontbreken.

Koemelkvrij

Het is niet mogelijk om deze gebakschelpen koemelkvrij te maken, tenzij je je heel veel werk op de hals wilt halen. 😉 Aangezien we het dan over een heel ander recept hebben, houd ik het erop dat het helaas niet mogelijk is.

Een gedachte over “Tompouce gebakschelpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *