Gebak en Tartelettes

Tompouce sloffen

Snel naar recept
Vandaag het laatste recept van de tompouce week. Dit is één van de sloffen waar Jasper dit jaar zijn collega’s op trakteerde. Hij trakteerde op verschillende soorten sloffen en deze tompouce sloffen hoorden daar dus ook bij. Het was de favoriet van dit jaar. Zo leuk om te zien dat dat elk jaar weer anders is. De tompouce sloffen zijn gevuld met banketbakkersroom, Zwitserse room en slagroom. Als decoratie kan een tompouce natuurlijk niet missen.
Sloffen, een Bakkriebels favoriet!

Ik heb zo mijn favorieten om te bakken en daar horen sloffen ook zeker bij. Over het algemeen zijn ze makkelijk en snel te maken en je kunt er alle kanten mee op. Sinds jaar en dag heb ik ook een favoriet recept voor sloffendeeg. Dit recept vind je hier op de blog. Wanneer je – net als ik – een traktatie voor een flinke groep moet maken, zijn sloffen helemaal ideaal! De gebakken bodems kunnen namelijk makkelijk in de vriezer bewaard worden. Hoe fijn is dat?

Baklijsjes

Sloffen zijn de ideale gebakjes om je eigen favorieten mee te ontwikkelen. Het krokante koekdeeg in combinatie met de spijs leent zich perfect voor heel veel smaakcombinaties. Ik heb dan ook al wat sloffen en slofjes gemaakt. Tompouce slofjes heb ik nog nooit gemaakt maar het idee stond al wel lang op mijn baklijstje. Zo’n week als dit is dus ook ideaal om het één en ander van die lijst weg te kunnen strepen. En natuurlijk hoop ik dat deze te lekkere tompouce sloffen nu ook een plaatsje op jouw baklijst krijgen.

Bewaar je dit idee liever tot een andere keer? Maak een digitale baklijst op Pinterest en pin één van de onderstaande afbeeldingen daarop.
Banketbakkersroom en Zwitserse Room

In dit recept maak je in één keer alle banketbakkersroom die je nodig hebt. Nadat de banketbakkersroom gekookt is, weeg je een grote en een kleine portie af. Als beide porties afgekoeld zijn ga je pas verder met het maken van de tompouces sloffen. De kleine portie banketbakkersroom gebruik je zo op de sloffen. Dat zie je niet terug op de foto’s omdat het in het midden van de sloffen verstopt zit. De grote portie banketbakkersroom gebruik je om Zwitserse room te maken. Dit betekend dat je er geklopte slagroom door spateld.

Opbouwen van de tompouce sloffen

Wanneer je de tompouce sloffen uiteindelijk gaat maken gebruik je als eerste de Zwitserse room. Deze spuit je in kleine toefjes op de sloffenbodem. Het midden hou je vrij, daar komt een toefje banketbakkersroom. En dat toefje banketbakkersroom dek je weer af met een volgende toef, namelijk een slagroom toef. Tompouce sloffen zonder tompouces zijn natuurlijk geen tompouce sloffen. Daarom mogen de mini tompouces dan ook zeker niet ontbreken. Eén is karig, twee vond ik wat veel. De middenweg is daarom dat je er één mini tompouce op zet en van een tweede mini tompouce alleen de roze bovenkant gebruikt. Zo breng je net iets meer kleur en tompouce feelings aan.

Koemelkvrij

Het is mogelijk om deze sloffen koemelkvrij te maken. Hiervoor gebruik je een goede plantaardige roomboter vervanger zoals BleuBand roombeter. Bij de banketbakkersroom wordt melk gebruikt, dit kan je vervangen door havermelk. Persoonlijk vind ik dat de lekkerste melk om melkvrije banketbakkersroom mee te maken. Dan heb je ook nog slagroom nodig, vervang dit door Soya Whipping. Hou er wel rekening mee dat soya whipping veel minder lang stijf blijft. De mascarpone kan je vervangen door philadelphia plantaardig. Dan houden we de mini tompouces nog over. Helaas zijn koemelkvrije tompouces niet in de winkel te koop. Maar je kan ervoor kiezen om deze zelf te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *