Over Bakkriebels

Hoi,

Welkom op Bakkriebels. Leuk dat je de weg naar mijn blog gevonden heb. Ben je benieuwd wie er achter de bakkriebels van deze site zit?

Mijn naam is Adriënne Peursem, getrouwd met Jasper, moeder van zoon Steven (’12) en dochter Rosalie (’14). Inmiddels werk ik ruim 13 jaar als activiteiten begeleidster in de ouderenzorg. Eerst fulltime, op dit moment nog 1,5 dag per week. Ik ben verantwoordelijk voor de centrale activiteiten, daar hoort ook een wekelijkse baksessie bij voor een ‘koffie met taart’-moment. Hoe leuk is dat?

In mijn kinderjaren had ik periodes dat ik wilde bakken. Het is vast herkenbaar als ik zeg dat ik het bakken leuk vond maar het opruimen niet. Mijn moeder zei daarom altijd: ‘Denk erom… ook opruimen!’ Het echte hobby bakken begon pas nadat ik getrouwd was. Ik zocht een nieuwe hobby, puur als tijdverdrijf op mijn vrije dagen. En om met meer bezig te zijn dan een huishouden en werk. 

Het eerste fondant avontuur was in december ’10. Met een jonger zusje (echt… het is haar schuld!), decoreerde ik een flinke dosis cupcakes. Ik brulde heel hard dat ik me nooit aan een fondant / marsepein taart zou wagen. Dat duurde echter niet lang. In januari ’11 was mijn moeder jarig en tada… Ik maakte voor haar mijn eerste taart. Dat was het begin van een verslavende leuke bezigheid. Na 2 jaar voornamelijk fondanttaarten gemaakt te hebben kreeg ik steeds meer plezier in het bakken zelf. Hoe meer ik bakte hoe beter de resultaten werden. Hoewel er al heel veel bakblogs waren besloot ik er zelf ook een te starten. Niet voor pageviews of om bekend worden. Ik wilde vooral een naslagwerk van mijn eigen recepten. En zo onstond, uiteindelijk Bakkriebels.nl.

Een naam die heel veel zegt over mij en de manier waarop ik bak. Ja echt… Ik heb last van bakkriebels. Ze zijn er niet altijd maar als ze er zijn dan moet ik er aan toe geven. Het kan zomaar gebeuren dat ik ‘s morgens uit bed kom zonder een bak idee voor die dag maar dat ik een uurtje later mijn huishouden snel snel doet omdat ik toch echt even moet bakken. En daar sta ik dan weer… Ik mix de boter, de eieren, de suiker en de bloem telkens in andere verhoudingen en telkens in een andere volgorde. Ik voeg er een snufje van dit en een lepeltje van dat aan toe. De oven gaat aan en het wachten begint. De ene keer wacht ik op iets dat goed lukt, dan iets waar ik nog iets aan wil veranderen en dan iets waarvan ik denk ‘nooit meer!’. Gelukkig overheersen de successen en kan ik jullie hier wekelijks van mee laten genieten.

Ik hoop dat ik je nog lang kan inspireren met nieuwe recepten en artikelen. Omdat ik gestopt ben met het maken van taarten in opdracht, is het niet meer mogelijk om bestellingen te plaatsen. Heb je vraag of opmerking over Bakkriebels? Stuur gerust een mailtje naar: info @ bakkriebels.com