Over Bakkriebels

Welkom op Bakkriebels. Leuk dat je de weg naar mijn blog gevonden heb. Mijn naam is Adriënne Peursem, getrouwd met Jasper, moeder van zoon Steven (’12) en dochter Rosalie (’14). Inmiddels werk ik ruim 15 jaar als activiteiten begeleidster in de ouderenzorg. Van een fulltime dienstcontract ben ik stapsgewijs terug gegaan naar een contract voor 8 uur. Na 15 jaar bij één en dezelfde werkgever gewerkt te hebben, nam ik daar in juni 2021 afscheid. Sindsdien werk ik twee dagen per week op een zorgboerderij voor ouderen. De overstap van werkgever zorgde ervoor dat ik 80 kilometer minder woon-werkverkeer heb.

Bakken in mijn kinderjaren

In mijn kinderjaren had ik periodes dat ik wilde bakken. Het is vast herkenbaar als ik zeg dat ik het bakken leuk vond maar het opruimen niet. Mijn moeder zei daarom altijd: ‘Denk erom… ook opruimen!’ Het echte hobby bakken begon pas nadat ik getrouwd was. Ik zocht een nieuwe hobby, puur als tijdverdrijf op mijn vrije dagen. En om met meer bezig te zijn dan een huishouden en werk. 

Van fondanttaarten naar Bakkriebels.nl

De eerste jaren waren mijn bakavonturen vooral gericht op fondanttaarten en cupcakes. Na verloop van tijd vond ik het bakken zelf steeds leuker. Ik leerde stap voor stap hoe ik zonder pakjes en zakjes hele lekkere koekjes, cakes en taarten uit mijn oven kan halen. Op een dag was ik het zoveelste kladblaadje met recept kwijt, dat was het moment dat ik besloot zelf een blog te starten. Als naslagwerk, zodat ik altijd makkelijk mijn eigen recepten terug kan vinden. Na eerst een poosje onder een andere naar geblogd te hebben was het uiteindelijk tijd voor een eigen website. Op een dag verzuchtte ik dat ik maar geen pakkende en beschikbare naam kon bedenken. Waarom mijn buurvrouw antwoordde: Bakkriebels!

Dat voorstel liet me niet meer los. Het zegt zoveel over mij en mijn bakstyle. Want ik heb dus echt last van de bakkriebels! Ze zijn er niet altijd maar als ze er zijn dan moet ik er aan toe geven. Het kan zomaar gebeuren dat ik ’s morgens uit bed kom zonder een bak idee voor die dag maar dat ik een uurtje later mijn huishouden snel snel doet omdat ik toch echt even moet bakken. En daar sta ik dan weer… Ik mix de boter, de eieren, de suiker en de bloem telkens in andere verhoudingen en telkens in een andere volgorde. Ik voeg er een snufje van dit en een lepeltje van dat aan toe. De oven gaat aan en het wachten begint. De ene keer wacht ik op iets dat goed lukt, dan iets waar ik nog iets aan wil veranderen en dan iets waarvan ik denk ‘nooit meer!’. Gelukkig overheersen de successen en kan ik jullie hier wekelijks van mee laten genieten.

Ik hoop dat ik je nog lang kan inspireren met nieuwe recepten en artikelen. Omdat ik gestopt ben met het maken van taarten in opdracht, is het niet meer mogelijk om bestellingen te plaatsen. Heb je vraag of opmerking over Bakkriebels? Stuur gerust een mailtje naar: info @ bakkriebels.com