Grote koeken

Wafel tompoucen

Snel naar recept

Nu het zomer is staan we liever niet zo lang in de keuken. En in de zomervakantie van de kinderen het liefst helemaal niet. De kinderen daarentegen genieten er juist van als er in de vakantie iets lekkers gemaakt wordt. Wordt er in de vakantie toch gebakken dan het liefst snelle recepten. En mijn favoriet in de zomer: Lekker naar buiten met bijvoorbeeld een wafelijzer. Ik geniet altijd enorm van buiten bakken. Buiten zijn en tegelijkertijd toch met iets leuks en lekkers bezig zijn, heerlijk! Ga jij ook naar buiten met je wafelijzer om deze leuke en lekkere wafel tompoucen te maken? Daar maak je iedere blij mee!

Naar buiten om te bakken

Net voor de zomer begon kreeg ik een wafelijzer opgestuurd van Cookinglife. En dat komt fijn van pas! Want mijn wafelijzer komt in de zomer veel vaker uit de kast dan in de anderen seizoenen. Ik kreeg een wafelijzer waar maar liefst 14 verschillende platen ingeklikt kunnen worden. Op dit moment heb ik naast de wafelplaten ook de grillplaten. Zo bak ik er de ene keer wafels in en de volgende keer een panini. Het is zelfs mogelijk om een biefstuk te bakken met de grillplaten. Dat gaan we binnenkort eens proberen. Naast de wafel- en grillplaten staan ook de pannenkoekplaten en de teppanyaki platen bovenaan mijn verlanglijstje. Zo hoeven we straks in de zomer helemaal niet meer binnen te eten 😉 Ik moet het wafelijzer nog een beetje leren kennen, maar ben er nu al heel blij mee.

Tompouce

Wist jij dat we in Huize Bakkriebels gek zijn op tompoucen? Vorig jaar trakteerde Jasper zijn collega’s zelfs op 6 verschillende soorten tompoucen. Een aantal van die recepten vind je op de blog, kijk maar eens naar deze advocaattompoucen en rum-rozijnen tompoucen. Maar ook staan er verschillende ander leuke en lekkere baksels met tompoucen online. Weet je nog van de tompouce gebaksschelpen van vorige maand? Als je zoekt op ’tompouce’ komen er nog meer variaties tevoorschijn. Deze keer maakte ik wafel tompoucen met mijn nieuwe wafelijzer.

Wil je dit recept opslaan en later maken? Onderstaande afbeelding helpt je om het artikel en het recept makkelijk terug te vinden.

Bladerdeeg in een wafelijzer?

Ik was echt reuze benieuwd of het mogelijk is om bladerdeeg in een wafelijzer te bakken. Eigenlijk was ik bang dat het vastplakken, maar het viel me echt reuze mee. Zelfs zonder invetten kleefde het bladerdeeg totaal niet vast aan de bakplaten. Neem jij ook even de proef op de som bij jouw wafelijzer? Want, zeg nou zelf, dit is toch reuze ideaal! Geen oven die voor hoeft te warmen. Je kan het bladerdeeg laten ontdooien in de tijd dat je wafelijzer opwarmt. En na vijf minuten bakken in het ijzer heb je een prachtige bodem voor je wafel tompoucen.

Wat vind jij de lekkerste vulling?

Over de vulling van een tompouce bestaat her en der wat discussie. Iedereen vind er zo het zijne van en iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Wat vind jij het lekkerst? Kies je voor alleen Banketbakkersroom of Zwitserse Room? Of heb je liever een laagje Banketbakkersroom en slagroom in je tompouce? Het voordeel van zelf maken is dat je dit helemaal zelf kunt bedenken. Ik koos deze keer voor Zwitserse Room, dat is de enige vulling die ik nog redelijk lekker koemelkvrij vind.

Koemelkvrij

Door het gebruik van vegan bladerdeeg en een koemelkvrije zwitserse room te maken is het heel goed mogelijk om koemelkvrije tompoucen te maken.

Een gedachte over “Wafel tompoucen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *