Bakken met een melkallergie

Vrijdag 24 januari 2020… Een allergietest zette mijn (bak)wereldje op zijn kop. Ik blijk een koemelk allergie te hebben. Het is voor mij beter om geen koemelk meer te gebruiken. Wat dit inhoud ga ik langzaam maar zeker met jullie delen. Je vindt deze artikelen verzameld bij ‘bakken met een melkallergie’.

In het begin is het zoeken, zoeken en nog eens zoeken. En onlosmakend daaraan verbonden zit: Ontdekken. Inmidels zijn we ruim een jaar verder. Het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat een koemelkallergie, in mijn beleving, een makkelijke allergie is. Zeker als je graag bakt is er heel veel mogelijk. Er zijn talloze plantaardige vervangers verkrijgbaar. De ontdekkingstocht naar wat voor mij wel en niet werkt gaat nog steeds onverminderd voort.

Naast een koemelkallergie is er bij mij ook een lichte soja allergie gemeten. Ik let er dan ook op dat ik dit niet te vaak toevoegt aan mijn baksels. Soja is een hele gangbare vervanger voor bijvoorbeeld melk en slagroom. Helaas moet ik dus op zoek naar andere vervangers die voor mij beter zijn.