Bakken met een melkallergie

Vrijdag 24 januari 2020… Een allergietest zette mijn (bak)wereldje op zijn kop. Ik blijk (mijn hele leven al) een melkallergie te hebben. Het is beter voor mij, om vanaf nu 0.0 melk meer te gebruiken. Wat dit inhoud ga ik langzaam maar zeker met jullie delen. Je vindt al deze artikelen verzameld bij ‘bakken met een melkallergie’.

Vooralsnog blijven de recepten zoals jullie van mij gewend zijn. De meeste recepten voor 2020 zijn geschreven en ingepland en bevatten nog volop roomboter, slagroom en andere melk bevattende producten.

Ook daarna is een melkallergie niet zo schokkend. Roomboter kan makkelijk vervangen worden door een plantaardige margarine. Dat is appeltje eitje, en bijna geen verandering te noemen. Wat het voor mij persoonlijk op gaat leveren, wordt in de loop van het jaar steeds duidelijker. Voor nu vind ik het lastiger om slagroom en melk te vervangen. Maar ook daar gaan we in de loop van het komende jaar mee aan de gang.