Inspiratie artikel

10x bakken voor de zomer

Hete zonnige dagen, vakanties, uitstapjes en lange zomeravonden met barbeques en andere tuinfeestjes maken de zomer tot minst aantrekkelijk seizoen om de keuken in te duiken. Toch is juist de zomer een heel lekker seizoen om te bakken. Er is fruit in overvloed, denk aan aardbeien en frambozen, maar ook citroen en kokos zijn heerlijke smaken om in de zomer te gebruiken. Op hete dagen is het mogelijk om buiten te bakken met bijvoorbeeld een wafelijzer. Of je maakt een no bake taart. Maar vergeet vooral niet om van al dat lekkers buiten op je balkon, terras, overkapping, moestuin of waar jij dan ook zit, te genieten. Om je te inspireren met zomerse recepten deel ik vandaag het artikel ’10x bakken voor de zomer’ met jullie.

1. Bramen Monchoutaart

We trappen deze mooie verzameling af met een heerlijke monchoutaart. Monchoutaart is ideaal op zomerse dagen! Je bent snel klaar en het hoeft niet in de oven. De combinatie met bramen is ook echt verrukkelijk! Geen standaard combinatie, in de zin dat je het vaak ziet of proeft en juist daarom verrassend lekker.

2. Aardbeien galettes

Deze aardbeien galettes zien er niet alleen verrukkelijk uit, ze zijn het ook! Heerlijk krokant bladerdeeg in combinatie met banketbakkersroom, aardbeien en chocolade. Lekkerder kunnen we het niet maken. Ook dit is weer een snel klaar recept. Mocht je het echt te warm vinden om de oven aan te zetten dan kun je deze galettes ook in de airfryer buiten bakken.

3. Aardbeien – Frambozenkwarktaart

Nog een toppertje van een no bake taart: De kwarktaart. En als je het mij vraagt schreeuwt deze versie met aardbeien en frambozen maar één ding: Zomer! Echt een heerlijke frisse taart die op menig feestje mag stralen. Ook op de jouwe?

4. Limoncello Cream – meringue cake

Ben jij fan van citroen baksels? Of van Limoncello? Dan is deze Limoncelle Cream – Meringue cake een ‘must bake’ voor jou. In deze cake gaat de fantastisch lekkere Limoncello Cream likeur van Pallini. Die is lekker om zo te drinken maar ook heel lekker om te verwerken in diverse baksels. Naast deze cake vind je nog een recept op de blog waarin ik deze likeur gebruikt hebt.

5. Luchtige wafels zonder gist

Ik ben groot fan van buiten bakken. Natuurlijk lekker in het zonnetje (niet te) bruin bakken. Maar weet je dat een (niet te) warme zomerdag ook fijne dag is om het wafelijzer buiten te zetten om er een heerlijk wafelfeestje in de tuin van te maken? Dit recept is een fijn en snel recept, zonder dat het beslag hoeft te rijzen. En dat is wel zo fijn, want ideeën als een wafelfeestje komen vaak op het laatste moment op.

6. Framboos-Limoen Charlotte

Ik had werkelijk nooit kunnen denken dat deze prachtige taart één van de meeste gemaakte recepten van Bakkriebels zou worden. Met name via Pinterest wordt dit recept veel gevonden en gemaakt. De taart bestaat uit heel veel verschillende laagjes en is daarmee een tijdrovend klusje om te maken. Wanneer je de taart aansnijdt, ben je echter al die moeite vergeten en enorm trots op het resultaat.

7. Ananas – Appeltaart met kokos

Een hele zomer zonder appeltaart is voor veel mensen geen optie. Een appeltaart leent zich echter ook heel goed voor verschillende smaakvariaties. En als je het aan mij vraagt: Dan is deze Ananas appeltaart met kokos een echte zomerse appeltaart. Ananas en appel smaken fantastisch met elkaar! De kokos geeft er nog een extra tropisch tintje aan.

8. Framboos – Yoghurt taartjes

Het recept voor deze prachtige Frambozen – Yoghurttaartjes plaatste ik rond de kerstdagen. Maar het is natuurlijk ook een heerlijk recept voor in de warme zomermaanden. De yoghurt geeft de tartelettes een frisse smaak. En de combinatie met frambozen is echt verrukkelijk! Neem de tijd om de taartjes te maken en geniet er daarna van als je even een paar zonnenstralen in de tuin of op het balkon mee pakt.

9. Sinaasappel – Perzikvlaai

Ben je op zoek naar een taart die er uit ziet als een zonnetje? Zoek dan niet verder, je hebt hem gevonden! Deze taart is net zo lekker als hij eruit ziet. De smaakcombinatie van sinaasappel en perzik past natuurlijk goed bij de lente, maar laten we het ook in de zomer niet vergeten. Al is het alleen al voor zonnige gele kleur.

10. Snelle aardbeientaartjes

In de zomer kun je nooit genoeg aardbeien recepten hebben. En ze kunnen ook nooit snel genoeg klaar zijn. Daarom zijn deze snelle aardbeientaartjes met Zwitserse room het perfecte recept om deze zomerverzameling mee af te sluiten. De basis is een lekkere luchtige biscuit die snel klaar is en maar kort hoeft te bakken. En ook de Zwitserse Room die ik in dit recept gebruikt hebt, is klaar binnen 5 minuten. Ideaal voor een onverwachte visite of als een lekkere traktatie.

Wat een mooie bonte verzameling met zomerse recepten hé? En dan te bedenken dat er nog veel meer recepten op Bakkriebels staan die binnen dit artikel zouden passen. Zoek bijvoorbeeld eens op ‘aardbeien’, ‘framboos’ of ‘no bake’ voor nog veel meer inspiratie. Vergeet trouwens ook vooral niet te genieten van het prachtige zomerse weer. En om voldoende energie op te doen voor de komende koude en saaie winter. Veel zomer bakplezier toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *