Gebak en Tartelettes·Recepten

Pure chocolade ganache gebaksschelp

Snel naar recept

Vandaag opnieuw een recept voor een no bake gebaksschelp. Deze keer vullen we de gebaksschelp met pure chocoladeganache. In combinatie met hazelnoot en aardbei is dit ook weer een lekkere, gemakkelijke en snelle combinatie om je gasten of familieleden deze zomer mee te verwennen.

Gebaksschelpen van Jos Poel

Als basis voor deze pure chocolade ganache gebaksschelp heb ik opnieuw gekozen voor een gebaksschelp van Jos Poel. Deze zijn gemakkelijk verkrijgbaar en ook nog eens vegan, wat ze koemelkvrij maakt en wat voor ons dan weer een groot voordeel is. Er zijn ook gebaksschelpen van andere merken verkrijgbaar, deze zijn ongeveer even groot en dus ook te gebruiken voor dit recept. Gebaksschelpen worden ook wel suikerschelpen genoemd. Voor het bakken wordt het bladerdeeg, want daar worden ze van gemaakt, bestrooid met grove kristalsuiker. Tijdens het bakken plakken deze suikerkorrels vast in het bladerdeeg en zorgen zo voor een extra knapperig resultaat.

Klassieke schelpen of lekker variëren

De meest bekende gebaksschelp is degene die gevuld is met banketbakkersroom, om daarna rijk belegd te worden met aardbeien. Voor het thema ‘no bake gebaksschelpen’ kies ik ervoor om de schelpen met iets anders te vullen en jullie te laten zien dat je er fijn mee kan variëren. Zo deelde ik vorige week al een recept voor oreo – witte chocolademousse gebaksschelpen. Deze week dus een recept voor Pure chocolade ganache gebaksschelp, met aardbeien en hazelnoot. Voor komende twee weken heb ik nog een paar hele lekkere variaties voor jullie. Ben jij nu al benieuwd welke dat zijn? Abonneer je dan op de nieuwe berichten en krijg een mailtje wanneer er een nieuw recept online staat.

Rijk gevulde schelpen

Deze pure chocolade ganache gebaksschelp zijn gevuld met een rijke pure chocoladeganache. Onder de chocoladeganache zit ook nog iets verstopt: Een flinke theelepel hazelnootpasta, wat grof gehakte hazelnoten en een halve aardbei. Dat klinkt als een heerlijke combinatie, toch? Op de ganache gaat het feestje door met nog meer hazelnoten, aardbeien, chocoladekrullen en wat hazelnootpasta als drizzle. Klinkt als een feestje, toch?

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Onderstaande foto helpt je het recept makkelijk te herkennen en terug te vinden op Bakkriebels.nl

Liever geen pure chocoladeganache?

Ben jij nu niet zo van de pure chocolade, maar wel wil je deze taartjes wel maken? Dan kun je er ook voor kiezen om melk chocolade, witte chocolade of zelfs hazelnootchocolade ganache te maken. De onderstaande werkwijze is hetzelfde, maar de verhoudingen zijn wel iets anders. Voor pure chocoladeganache gebruik je evenveel gewicht aan slagroom als pure chocolade. Voor melk chocoladeganache heb je twee keer zoveel melkchocolade nodig als slagroom. Met dit recept adviseer ik om 100 gram slagroom en 200 gram melkchocolade te nemen. Hetzelfde geldt voor hazelnootchocolade op melkchocoladebasis. Kies je voor witte chocoladeganache, dan heb je nog meer witte chocolade en minder slagroom nodig. Gebruik dan 100 gram slagroom en 275 gram witte chocolade.

Koemelkvrij

Zoals ik net al schreef, zijn de gebaksschelpen van Jos Poel dus vegan en daarmee koemelkvrij. Voor het maken van een koemelkvrije pure chocoladeganache gebruik je een koemelkvrije pure chocolade. En geen slagroom, maar Alpro Soya om op te kloppen. In de meeste soorten hazelnootpasta zit koemelk. Er is één waar dit niet in zit en dat is de hazelnootpasta van Damhert. Wat mij betreft is dit het allerlekkerste koemelkvrije alternatief voor Nutella.

2 gedachten over “Pure chocolade ganache gebaksschelp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *