Gebak en Tartelettes

Snelle aardbeien taartjes

Snel naar recept

Oef! Ik heb weer eens iets gruwelijk lekkers voor jullie! En het fijne is dat het niet alleen lekker, maar ook snel is. Daarom heb ik deze taartjes ‘Snelle aardbeien taartjes genoemd’. Elk gebakje dat met aardbeien gemaakt wordt is onweerstaanbaar lekker. Een aardbeiengebakje met Zwitserse room is nog onweerstaanbaarder lekkerder. Wat is eigenlijk een goed woord daarvoor?

Inspire aardbeien

Een paar weken geleden kwam de nieuwe Foodybox binnen. Daarin zat een doos vol heerlijke aardbeien. Niet zomaar aardbeien, maar een nieuw Nederlands ras, namelijk ‘Inspire’. Het opvallende aan deze aardbeien is dat ze een langere vorm hebben en een prachtige diepe rode kleur. Ze voelen wat steveriger aan en dat is dan ook de kracht van dit ras: Ze kunnen beter tegen een stootje. Daardoor zijn ze makkelijk te snijden en kunnen ze beter tegen een stootje. Deze aardbeien zijn altijd lekker van smaak, maar de smaak komt nog iets beter tot zijn recht als ze op kamertemperatuur zijn. En daarmee zijn ze de ideale aardbei voor deze snelle aardbeien taartjes. Wil jij nog iets meer weten over dit bijzondere ras? Meer informatie vind je hier op de website van ‘The Greenery’. Wil je de aardbeien kopen? Plus Supermarkt heeft ze in het assortiment.

Snelle taartjes

Nu vraag jij je misschien af waarom deze taartjes snelle aardbeien taartjes genoemd worden? Het maken van de Zwitserse room en het beslag is hier het grootste werk aan. Zelf ervaar ik dat echter nooit als een grote klus. Het tijdsvoordeel zit daarnaast ook vooral in het bakken en koelen van deze taartjes. En met een goede planning, staan deze taartjes dus snel een eenvoudig op tafel.

Biscuit taartjes

Deze taartjes bestaan uit twee lagen luchtige biscuit met daartussen wat aardbeienjam, Zwitserse room en natuurlijk aardbeien. Om de biscuit te maken gebruik ik altijd mijn basisrecept. Met dit recept kan je veel verschillende kanten op. Van biscuitrol tot biscuittaart en dus ook deze kleine ronde koeken. Er is wel één dingetje wat ik voor dit recept, anders gedaan heb dan in het basisrecept beschreven is. Voor deze biscuitbodems heb ik de eieren niet gesplitst maar in één keer opgeklopt met de suiker. Ook dat maakt weer net een beetje tijdswinst bij deze snelle aardbeien taartjes.

Zwitserse Room

Om een Zwitserse room te maken kan je diverse recepten gebruiken. Zelf kies ik altijd voor Zwitserse room waar ik eerst een gele room (banketbakkersroom op basis van custard) voor maak. Dat komt omdat ik deze makkelijk koemelkvrij kan maken omdat ik de melk en slagroom dan vervang door Soya Whipping. Heb je geen koemelkallergie en wil je het nog sneller hebben? Kies dan vooral voor de Super snelle en makkelijke versie die je hier kunt vinden.

Koemelkvrij

Deze taartjes zijn door mij koemelkvrij gemaakt. Ik maak Zwitserse room altijd met Soya Whipping, hiemee vervang ik zowel de melk, in de gele room als de slagroom. Soya Whipping is echter minder stevig dan echte slagroom, de gelatine die in dit recept gebruikt wordt heb je dan ook zeker nodig om er een mooie en stevige vulling van te maken.

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Met onderstaande foto kan je het recept altijd makkelijk terug vinden

4 gedachten over “Snelle aardbeien taartjes

 1. Wat een leuk recept! Ik ga het zeker proberen. Wel jammer dat stap 1 al de tijd overschrijdt die het hele recept zou moeten duren.

  1. Ha A,

   Dankjewel voor je enthousiasme. Klopt inderdaad! De wachttijd die in recepten aangegeven wordt, wordt inderdaad niet meegerekend in de tijd die je totaal bezig bent. Soms kan dat vervelend zijn, maar bij dit recept zie ik het ‘probleem’ niet.

   Groetjes,

   Adriënne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *