Grote koeken

Limoncello cream-Meringue cake

Snel naar recept

Ik ga jullie vandaag laten watertanden. Want man man… wat is deze Limoncello meringue cake lekker! Het is een typisch voorbeeld van een goede upgrate van één van mijn fijne basisrecepten. En daarnaast het gebruik van een ander lekker recept dat al langere tijd op de blog staat. Maar het allerlekkerste aan dit recept is de Limoncello cream van Pallini. Alcohol is niet zo erg aan mij besteed, maar van deze likeur neem zelfs ik een tweede glaasje. In tegenstelling tot veel andere cream likeuren is deze likeur koemelkvrij.

Een perfect huwelijk.

Deze likeur is het perfecte huwelijk van Pallino’s Limoncello en een goede kokosolie. Zo omschrijft Pallini de likeur op hun eigen website. Het is dat ik deze likeur in de foodybox ‘Zomer’ van Kroon op het werk opgestuurd kreeg anders had ik de likeur wellicht nooit ontdekt. Dan had ik heel wat gemist. Het recept voor de Limoncello cream brownie bijvoorbeeld. En natuurlijk ook dit heerlijke recept!

De gebruikte Bakkriebels recepten

Voor deze cake gebruikte ik hèt basisrecept voor cake. Een fijne cake waarbij je maar één ding hoeft te onthouden: je gebruik van alles evenveel. Dus 50 gram ei, betekend ook 50 gram boter, 50 gram suiker en 50 gram zelfrijzend bakmeel. Natuurlijk geen 50 gram zout, maar het is ongetwijfeld volkomen overbodig om dat te melden. In dit geval verminderde ik de suiker omdat de toegevoegde likeur zoet is. Daarnaast overgoot ik de cake met een tempereersiroop en die is natuurlijk ook al zoet.

Op de cake ging een fijne dunne laag lemoncurd. Wist jij dat er al heel lang een recept voor Lemon curd op Bakkriebels staat? Je vind het recept hier. Als ik de cake nogmaals maak, en dat gaat zeker gebeuren, dan kies ik er voor om wat meer Lemon curd te gebruiken. Ik raad je dan ook aan om het hele recept voor Lemon curd te maken en net zoveel curd te gebruiken als jouw eigen voorkeur heeft.

Zoet, zoeter, zoetst!

Het bericht heet niet voor niet Limoncello Cream – Meringue cake. En een goede opletter heeft al lang en breed gezien dat er een heerlijke laag meringue op deze cake zit. Deze zoete finisching touch is een perfecte aanvulling op dit recept. Door het gebruik van meringue is het geheel een heerlijke zoete cake geworden. Wil jij het liever wat minder zoet? Laat dan de tempereersiroop achterwege. Ook kan je een andere Limoncello gebruiken, maar laat likeur zeker niet achterwege.

Koemelkvrij

Door in dit recept FloraPlant of een andere plantaardige boter te gebruiken, is dit recept makkelijk koemelkvrij te maken. FloraPlant is mijn favoriete plantaardige roomboter vervanger en komt het dichst bij de smaak van echte roomboter.

Een gedachte over “Limoncello cream-Meringue cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *