Inspiratie artikel

10x bakken voor de lente

Yes, het is lente! En dat betekend dat we langzaam aan weer meer en meer naar buiten gaan. We stoppen ons verstoppen en gaan de hort op. Lange wandelingen in de ontluikende natuur. Genieten van het nieuwe leven dat zich daar ontvouwt. Niet alleen in de natuur begint er iets nieuws, ook in de keuken gebruiken we andere ingrediënten om onze baksels nog lekkerder te maken. Van de zwarechocolade smaken, kilo’s (stoof)peren en appels en hier en daar een klodder karamel verschuift de aandacht naar o.a. kilo’s aardbeien, bakken vol abrikozen abrikozen, liters advocaat en frisse smaken zoals monchou. Hoogste tijd om jullie te voorzien van 10 inspirerende recepten voor het ontluikende voorjaar.

1. Monchoutaartje met abrikoos

Laten we eerlijk zijn… Eigenlijk is het nu nog te vroeg voor verse abrikozen, maar over een paar weken liggen deze gele rakkers alweer in de winkel. Maar voor dit taartje gebruikte ik abrikozen uit blik. Dus van mij mag hij er bij! Voor het biscuit gebruik je alleen eidooiers, waardoor het een fijn recept is om overgebleven eidooiers te gebruiken. In plaats van een vlaaivulling gebruik je Bonne Maman Abrikozen Meer Fruit Minder suiker, een heerlijk fris fruitbeleg. De combinatie met Monchou is waanzinnig lekker!

2. Eendjes van eiwitschuim

Jaren geleden dat ik deze schattige eendjes gemaakt heb. Jonge eendjes zijn onlosmakelijk verbonden aan de lente. En hoe leuk en schattig zijn deze van eiwitschuim? Wellicht moet je even oefenen voor het goed opspuiten van het eiwitschuim lukt, dat moest ik destijds ook. Psst… De mooiste stonden natuurlijk vooraan op de foto 😉 Met het recept dat er bij staat maak jij deze eendjes ook zelf.

3. Soezinsoes

Ik herinner me het nog als de dag van gisteren: Dat moment dat ik opeens HET geweldige idee had om nu… direct een slagroomsoes te maken met daarin een mini soesje met advocaat. Na jaren nog steeds een hit op Pinterest en ook het recept wordt nog vaak bezocht. Natuurlijk een soes die het hele jaar lekker is, maar met Pasen haalt (bijna) iedereen een fles advocaat in huis, toch? En als daar nog wat van overblijft kan je het maar beter opmaken in een lekker baksel.

4. Blauwe bessen – crumble cupcakes

Aan het begin van de lente is het natuurlijk nog niet zo warm. Dit jaar viel er zelfs nog sneeuw en was het flink koud begin april. Daarom mag er in dit rijtje, best nog iets lekkers tussen zitten met speculaas, anijszaad en kaneel. Blauwe bessen zijn tegenwoordig jaar rond verkrijgbaar en altijd even lekker. Zet deze cupcakes dus gerust op jouw lijstje met lente baksels.

5. Banaan – Caramel lange vingertaart

Dat het lente is betekend dat het langer licht is, dat het warmer wordt en dat we vaker buiten zijn. Hoe fijn is het om dan iets te maken dat minder tijd kost en niet in de oven hoeft? Deze banaan – caramel lange vingertaart is daar een goed voorbeeld van.

6. Sponge kisses

Als ik aan de Lente denk, denk ik dus vooral aan lichter en luchtiger. Als er één recept op Bakkriebels staat dat licht en luchtig is dan zijn het deze sponge kisses wel. Lucht kusjes dus, gebakjes die zo licht en luchtig zijn dat het voelt als een kusje.

7. Aardbeien galettes

Inmiddels liggen er weer lekkere aardbeien van Hollandse bodem in de winkels. Wist je dat je daar een heel lekker en redelijk makkelijk taartje mee kan maken? Kijk maar eens naar deze aardbeiengalettes. Net een aardbeienschelp maar dan een andere vorm.

8. Advocaat bavarois taart

Bij de lente moet ik toch altijd aan geel denken hoor. Dat is wel een beetje terug te zien in de recept keuze in dit artikel. Daarom voeg ik er nog maar een zacht geel taartje aan toe. Laat je overigens niet voor de gek houden: Deze taart verbergt een heerlijke chocolade laag.

9. schaapjes eierkoek

Ik heb nog een geweldig leuk en lekker idee online staan waar je een enorm lente gevoel van krijgt. Met name voor kinderen is dit een hele lekkere en leuke lente lekkernij. In een hand omdraai gemaakt met kant en klare eierkoeken.

10. Limoncello cream brownie

We sluiten dit lente artikel af met nog een laatste zonnig en geel recept namelijk een recept voor Limoncello cream brownies. Dat klinkt chocolade-achtig, maar als er één ding niet in zit dan is het chocolade. Wel een hele lekkere likeur namelijk limoncello cream. Gebruik deze brownie als excuus om zo’n fles te kopen, succes gegarandeerd.

Dat was de verzameling recepten voor dit seizoen weer. Een mooie bonte verzameling van recepten. Ook deze verzameling recepten was wat lastiger dan bijvoorbeeld de herfst verzameling. Ik wilde eigenlijk wat meer kleur variatie aanbrengen, maar lente, licht en luchtig lijken vooral aan geel gekoppeld te zijn, haha.

Ben je meer opzoek naar recepten met een winterstintje? Kijk dan eens bij het artikel ’10x bakken voor de winter’

Ga je voor een herfst tintje? Lees dan het artikel ’10x bakken voor de herfst’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *