Kleine zoete verleidingen

Limoncello Cream Brownie

Snel naar recept

Heb je ooit gehoord van een brownie zonder chocolade? Nee, nog nooit? Dan heb ik vandaag iets nieuws voor je! Namelijk het recept voor een heerlijke frisse Limoncello Cream brownie. Door het gebruik van citroenrasp, citroensap en de Limoncello Cream Likeur van Pallini krijg je een ware smaak explosie in je mond. En nee, dat betekend niet dat het zuur is. Dit is echt waanzinnig lekker, kan ik je verzekeren.

Deze limoncello Cream brownie dankt zijn brownienaam vooral aan de structuur van de ‘cake’. Die is na het bakken namelijk nog een beetje klef. Dit komt omdat je een flinke hoeveelheid vocht aan je beslag toevoegt. En omdat je de de cake niet zo lang mixt en geen rijsmiddel gebruikt krijg je een hele compacte cake. Ik vond het heerlijk en raad jullie dan ook echt aan om deze frisse brownie een keer te maken.

Dat hij frisser smaakt, komt door de flinke hoeveel citroen die je in het recept gebruikt. Je gebruikt in dit recept de rasp van 2 citroenen. Dat zorgt al voor flink wat smaak. Daarnaast gebruik je een groot deel van het citroensap.

Om de smaak nog meer op te peppen gebruik je de Limoncello Cream likeur van Pallini. Ik ontving deze likeur in de Foodybox zomer van ‘Kroon op het werk’. Wat mij betreft is het een likeur met een gouden randje. De Limoncello Cream likeur is een bijzondere limoncello. De makers van de Pallini likeuren voegden kokosolie toe aan hun Limoncello likeur waardoor deze gevaarlijk lekkere Limoncello Cream likeur ontstond. Het gebruik van kokosolie betekend dat er, zoals bij veel cream likeuren wel het geval is, geen koemelk aan toe gevoegd is. Deze likeur is ook nog eens vegan. En gevaarlijk lekker, echt waar! Ik ben nooit zo’n grote fan om likeuren puur te drinken, voor deze maak ik echter een uitzondering. Hier lust ik wel een slokje van.

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Gebruik onderstaande foto zodat het recept makkelijk terug te vinden is.

Ben je op zoek naar een ander recept met citroen? Hieronder vind je nog wat inspiratie:

Een gedachte over “Limoncello Cream Brownie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *