Taarten

Witte chocolade – Pistache slof met frambozen

Snel naar recept

Deze slof is waanzinnig lekker. Ondanks dat ik hem zelf niet geproefd heb weet ik dat hij fantastisch is. Witte chocolade, monchou, pistache en frambozen… Wat een heerlijk smaakpalet! En dat ook nog eens op een sloffenbodem. Beter en lekkerder kan bijna niet, dacht ik zo!

Taartwedstrijd

Daar dacht de jury van de taartwedstrijd waar ik (met deze slof) aan mee deed anders over. Of misschien niet want de enige feedback die ik kreeg was ‘je kan zien dat je vaker bakt’. Niets meer en niets minder werd er over gezegd. En dat terwijl ik weet dat dit taartje wel meer waard is. En nee, ik blaas niet hoog van de toren. De jury had duidelijk andere voorwaarden waar de winnaar van de wedstrijd aan moest voldoen. Ben ik dan teleurgesteld dat ik niet won bij die wedstrijd? Oh nee, de prijs die ik er voor gekregen had was op marktplaats terecht gekomen. En het jonge meisje dat er nu mee naar huis ging was er zo blij mee! Toch had ik wat meer input / feedback van de jury wel gewaardeerd.

Pistachespijs

Gelukkig heb ik op zo’n moment nog een heel mooie blog en heel veel lieve en trouwe lezers die gek zijn op Monchou. En op witte chocolade en frambozen. Dat heeft de sneeuwster met deze smaakcombinatie wel bewezen. Voor deze slof ging ik nog iets verder met het combineren en kwam er ook nog pistache bij. Dat is een goede keuze want: Wauw! Wat is pistachespijs lekker! Zoveel lekkerder dan amandelspijs. Het kost meer, maar het heeft ook veel en veel meer smaak. Dit is echt mijn nieuwe favoriet en ik denk dat jullie dit nog vaker terug gaan zien. Voor deze slof maakte ik een pistache frangipane. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken maar dat is dus echt lekker, haha. Eigenlijk moet ik nog maar één ding hierover zeggen: Ga met het recept aan de slag!

koemelkvrij

Persoonlijk zou ik dit recept niet koemelkvrij (willen) maken. Dat heeft alles te maken met het feit dat ik tot nu toe geen goede koemelkvrije vervanger voor Monchou ken. Ik ben bekend met de vervangers op de markt maar heb tot nu toe nog geen roomkaas alternatief gevonden waar ik warm van wordt. Dit geldt ook voor de witte chocolade. Uiteraard is het wel mogelijk om in plaats van Monchou te kiezen voor een andere koemelkvrije vulling.

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Onderstaande afbeelding helpt je om het recept makkelijk terug te vinden.

Een gedachte over “Witte chocolade – Pistache slof met frambozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *