brood e.d.·Grote koeken

Week van de lente ~ Schaapjes eierkoek

Worden jullie ook altijd zo blij en vrolijk van de lente? Ik vind het zo heerlijk dat de dagen al weer lekker lang worden, dat het ‘s morgens al lekker licht is (Hé jammer… Dat is nu net weer even voorbij met dat gekke uur…), af en toe kan de deur weer even een poosje op. En wat denk je van de vogeltjes die hun gekwetter weer laten horen. En niet te vergeten de lammetjes! Die vrolijk springende, huppelde en dartelende beestjes in de wei. Zo leuk dat kleine grut! Om hun geboorte te vieren heb ik vandaag een eenvoudig en leuk ideetje voor jullie. De basis is een eierkoek. Of die nu zelfgemaakt is met het recept van hier of gekocht: Het is een traktatie voor jong en oud.

Dit heb je nodig per eierkoek:

Eierkoek (uiteraard 😉 )

koekje in de vorm van een hart of een rondje

25 gram witte chocolade

witte chocoladevlokken

5 gram pure chocolade

roze en wit snoeppapier

En verder:

Magnetron bestendige schaal

schaar

spuitzak of evt. boterhamzakje

Zo ga je te werk:

Smelt de witte chocolade in de magnetron.

Smeer de chocolade met een mes op de eierkoek.

Plak het hartvormige koekje met de punt naar beneden in het midden, net onder de helft van de eierkoek.

Strooi witte chocoladevlokken over de witte chocolade.

Knip een klein druppelvormig oor uit roze snoeppapier. Knip een groter oor uit wit snoeppapier. Maak een vinger licht vochtig en plak het roze oortje op het witte oortje.

Knip uit roze snoeppapier een neusje.

Smelt de pure chocolade au-bain-marie.

Doe dit in de spuitzak en knip hier een klein puntje van af.

Spuit 2 oogjes en een mondje op het koekje.

Leg het neusje op het koekje en spuit een snuitje met de chocolade.

Bevestig de oortjes op de eierkoek.

Laat de chocolade zo nodig nog wat langer uitharden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *