brood e.d.

(koemelkvrije) Stracciatella broodjes

Snel naar recept

Ik heb vandaag een luxe en lekker weekendbroodje voor jullie, namelijk (koemelkvrije) stracciatella broodjes. Ja, inderdaad! Met koemelkvrij tussen haakjes. Want bij de uitwerking van het recept laat ik de keuze voor de chocolade en boter aan jou over. Gebruik je liever chocolade met melk? Of roomboter? Geen probleem! De keuze is aan jou.

Even een terugblikje naar 2022

Zo aan het begin van dit jaar probeer ik een aantal ‘oude’ recepten weg te werken. Vorig jaar heb ik minder geblogd en gedeeld dan dat ik gebakken en gefotografeerd heb. Deels komt dat door de bakstop van mei tot oktober. Verder had ik in 2022 ook niet zoveel zin in het uitwerken van de recepten waardoor ik nog zeker 25 gefotografeerde maar niet uitgewerkte recepten heb liggen. Op het bureau ligt een notitieboek met haastig opgeschreven recepten en daarboven op liggen nog een aantal losse blaadjes. Allemaal te wachten tot ik de tijd en zin gevonden heb om ze uit te werken. Of ik ze alsnog allemaal met jullie ga delen weet ik niet zeker, maar de toppers krijgen jullie in ieder geval. En deze broodjes horen daar zeker bij.

Een Hollandse naam

Deze broodjes worden ook weleens pain-au-chocolate genoemd en zijn vaak langwerpig in plaats van rond. Maar ik hou het liever bij een Hollandse naam. Bovendien heb ik er geen Frans recept op nageslagen ter vergelijk van de mijne. Ik heb gewoon mijn al eerder gepubliceerde recept voor krentenbollen aangepast. En zo heb ik dus een heerlijk broodje gemaakt dat totaal niet meer doet denken aan krentenbollen. Deze broodjes hebben een vleugje vanille en heerlijke stukken pure chocolade. Mmmm… Dat wordt smullen!

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Onderstaande afbeelding helpt je om het recept makkelijk terug te vinden.

Stacciatella lover

Volg jij mij al langer of is dit de eerste keer dat je op Bakkriebels komt? Als je mij al langer volgt dan weet je misschien wel dat ik wel van stracciatella hou. Nee, er staan geen tientallen recepten met die smaakcombinatie online. Maar er staat wel een hele lekkere room, cakepops en cupcakes online. Ik hou er van om de vanille ook goed terug te proeven en dus gebruik ik voor deze broodjes 3 zakjes vanillesuiker. Zo is de vanille zeker niet overheersend maar wel smaakvol aanwezig.

Bakvaste chocolade

Het allerliefst gebruik ik bakvaste chocolade voor deze (koemelkvrije) stracciatella broodjes. Tegenwoordig heeft Dr. Oetker deze zelfs in de supermarkt staan. Zelf koop ik ze vaak in de Duitse supermarkt. Hier zijn ze voordeliger en te koop van eigen merken. In Nederland is bakvast chocolade online in grotere hoeveelheden te koop. Vaak is dit voordeliger dan die uit de supermarkt. Gebruik altijd bakvaste chocolade. Deze chocolade is beter bestand tegen de hoge baktemperatuur die de broodjes nodig hebben dan bijvoorbeeld een fijngehakte reep.

Nog meer koemelkvrije brood inspriratie

Wil jij vaker genieten van een koemelkvrij ontbijt, lunch of brunch met zelfgemaakte broodjes? Hier op Bakkriebels vind je niet alleen een recept voor deze stracciatella broodjes, maar ook een recept witte bolletjes, tarwe bolletjes, krentenbollen, roombroodjes en zoete broodhaasjes. Met name de eerste drie recepten worden in huize Bakkriebels wekelijks gegeten. Ook van de roombroodjes, broodhaasjes en deze stracciatella broodjes genieten we regelmatig. Het is zo fijn om dit soort broodjes zelf te kunnen bakken en er toch van te kunnen genieten ondanks onze koemelkallergie. Dat gunnen we iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *