brood e.d.

Roombroodjes met aardbeien en frambozen

Snel naar recept

Oef! Wil je eens iets anders, iets lekkers als lunch? Maar kan jij, net als mij, dat broodje niet helemaal loslaten? Maak dan deze roombroodjes met aardbeien en frambozen eens. Fantastische lekker! Echt geloof me! Na deze broodjes, wil je geen standaard puddingbroodje meer maar alleen deze luxe versie met banketbakkersroom, jam, Zwitserse room en vers fruit. En natuurlijk overdrijf ik nu NIET! Deze broodjes zijn echt de lekkerste.

Gistangst

De laatste tijd heb ik steeds meer plezier in het bakken van allerlei soorten broodjes. Het begon met de workshop die ik bij Mannin van Baksels.net volgde. Ik volgde die workshop aan de ene kant om mijn gistangst te overwinnen en aan de andere kant ook om, met onze koemelkallergie toch bolletjes e.d. te kunnen blijven eten. Gistangst heb ik inmiddels niet meer, het is eerder de andere kant opgeslagen. Ik bak nu echt heel veel met gist. Sowieso voor ieder weekend onze eigen bolletjes en krentenbolletjes. Daarnaast ben ik heel veel bezig met andere lekkere broodjes, zoals deze roombroodjes. Weet jij ook niet helemaal wat je met gist kan en moet? Dan is een workshop bij Mannin zeker een aanrader!

Verrijkt deeg

Voor deze roombroodjes met aardbeien en frambozen gebruikte ik een ander recept dan dat ik voor mijn koemelkvrije zachte broodjes gebruikt. Dit recept is een verrijkt deeg omdat er meer boter in zit. De boter voeg je pas toe nadat het deeg al gekneed is en je een velletje van dat deeg kan trekken. Het deeg is klaar als de boter helemaal opgenomen is in het deeg. Eerst ‘schrikt’ het deeg van de boter en valt het uit elkaar. Als je doorkneed ontstaat er echt een heel soepel deeg dat zo lekker aanvoelt. Ja, echt! Dit deeg voelt fantastisch aan in de hand.

Rijk gevuld

Bij een broodjeszaak als Delifrance koop je rijk belegde broodjes. Deze broodjes zijn niet rijk belegd, maar rijk gevuld. Je bakt namelijk een banketbakkersroom mee, daarna vul je het holletje op met wat jam, gevolgd door een heerlijke Zwitserse room. Zelf gebruikte ik maar de helft van de Zwitserse room die ik in dit recept voor jullie aangegeven heb. Ik was wat te zuinig en spoot alleen de rozet room die jullie zien. Tijdens het proeven van de boodjes kwam ik erachter dat ze makkelijk nog wat meer gevuld konden worden, zonder dat jullie daar iets extra’s voor hoefde te doen. Wees dus gerust royaal met de Zwitserse room, daar wordt het broodje alleen maar lekkerder van.

Koemelkvrij

Deze broodjes zijn door mij koemelkvrij gemaakt. In het recept voor de broodjes hoef je geen aanpassingen te maken. Met de vulling ligt dit iets anders. Mijn persoonlijke voorkeur heeft het gebruik van Soya Whipping voor het maken van banketbakkersroom en Zwitsterse room. Voor een koemelkrijke banketbakkersroom gebruik je melk, deze melk vervang ik dus voor Soya Whipping. Soya Whipping is het enige ingrediënt waar je rekening mee moet houden als je een koemelkallergie hebt.

Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account? Met onderstaande afbeelding kan je het recept altijd makkelijk achterhalen.

Een gedachte over “Roombroodjes met aardbeien en frambozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *