Grote koeken

Rolo – Chocolate Chip bars

Snel naar recept

Vandaag heb ik een recept voor jullie dat niet alleen lekker klinkt maar ook heel erg lekker is, namelijk: Rolo – Chocolate chip bars. Zeg nu zelf: Dit klinkt verrukkelijk toch? We weten allemaal dat chocolade en karamel een perfecte combinatie is. Bij deze bars zit er ook nog een vleugje vanille en stukjes fudge in, wat het uiteindelijk nog lekkerder maakt. Duik jij ook snel de keuken in om ze te maken?

Bak je nog of alweer?

Hoe staat het met jouw bakstart in dit nieuwe jaar? Laat je alle zoetigheid links liggen of ben je niet gestopt met het eten daarvan? Zelf ben ik niet gestopt met het eten van zoetigheid, maar is het wel tijd om weer even beter na te denken over wat ik wel en niet eet. Dit gaat vooral over het eten en niet over het bakken van zoetigheid. Heel eerlijk gezegd is de oven dit jaar nog niet aan geweest om iets te bakken. Vorige week was het sowieso een rare week en hadden de kinderen nog vrij. Deze week heb ik me voorgenomen om mijn keuken eens een goede poetsbeurt te geven. En om ook eens heel goed op te ruimen. Waarschijnlijk kom ik dat vanzelf wat dingen tegen waar ik hoognodig iets mee moet. Eén ding weet ik zeker: Ik vind geen rolo’s! Die heb ik namelijk speciaal voor dit recept gekocht.

Wil je dit recept opslaan om het later te kunnen maken? Met onderstaande afbeelding kan je het recept altijd makkelijk terug vinden.

Wat is karamelchocolade?

En weet je wat ik ook alleen koop als ik het nodig heb? Karamelchocolade. Die vind ik namelijk heel lekker, maar ja… het is niet zo buikfijn voor mij. Maar heel soms dan heb ik het gewoon toch nodig, zoals voor deze Rolo – Chocolate chip bars. Karamelchocolade koop je bij bijvoorbeeld Jumbo als smeltchocolade of bij Kruidvat als reep. Die laatste kan ik helaas niet online vinden, maar ik heb het in verschillende filialen zien liggen. Let er op dat je echt karamelchocolade neemt en geen melkchocolade met een karamelvulling. Karamelchocolade, ook wel Gold chocolade genoemd, is een eigenlijk witte chocolade die gekarameliseerd is.

Koemelkvrij

Het is helaas niet mogelijk om dit recept volledig koemelkvrij te maken. Het deeg en de melkchocolade zijn te vervangen voor koemelkvrije varianten maar helaas zijn koemelkvrije fudge en rolo’s niet of heel lastig verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *