Hou jij ook zo van straciatela? De combinatie van vanille en stukjes chocolade vind ik echt fantastich. Onlangs kwam ik op het idee om hier een slagroomvulling mee te maken. Het resultaat is enorm lekker. Bijna te makkelijk om het recept te noemen. Te lekker om het geen plaatsje op de blog te gunnen. Vandaar dat jullie vandaag alleen het recept voor de vulling krijgen. Wat later deel ik het recept van de heerlijke traktatie die je op de achtergrond van deze foto’s ziet. Want hey… dat maakte de vulling nog beter!
Dit heb je nodig:
250 ml slagroom
75 gram mascarpone
1 theelepel vanille extract
2-3 eetlepels suiker
50 gram pure chocolade
Zo ga je te werk:
Hak de chocolade heel fijn.
Mix de slagroom met de vanille extract, suiker en mascarpone stijf.
Voeg de fijn gehakte chocolade toe en spatel dit erdoor.
Bewaar de vulling (en met de vulling gevulde baksels) in de koelkast.
Hoi! Waar vind ik het recept van de baksels op de achtergrond? Ik ben erg benieuwd 🙂
Hoi Anna,
Wat leuk dat je daar naar vraagt. Wat je op de achtergrond ziet, was een testpoging voor chocolade soezen. Helaas werden de soezendeeg door de cacao niet zo mooi en lekker als ik gehoopt had. Ik ben ze nog steeds niet vergeten maar een perfect recept is er nog niet 🙂
Mocht het ooit zover komen dan deel ik het recept uiteraard.
Groetjes,
Adriënne
Ps. Ik bedenk opeens dat het nog niet zo perfecte recept wel online staat, namelijk hier: https://bakkriebels.nl/chocolade-kersensoezen/
Hallo,
Ik wil graag een cijfertaart maken en dan op de eerste laag toefjes van deze room spuiten en dan nog een laag erbovenop leggen. Is de room hier stevig genoeg voor of zakt hij dan mogelijk in?
Hoi Hanna,
Door het toevoegen van de mascarpone krijg je een stevige en stabiele room. Je kan het prima gebruiken bij een cijfertaart.
Groetjes,
Adriënne
Dankjewel voor je reactie.
Kan je de slagroom en mascarpone gewoon tegelijk toevoegen of moet je het apart van elkaar stijf kloppen?
De slagroom moet je stijf kloppen met de mascarpone. Mascarpone is van zichzelf al vrij stijf. Door het gelijk toe te voegen heb je geen kans op klontjes o.i.d.
Goedemorgen,
Nog even een vraag over dit recept! Ik wil een cijfertaart vullen en toefjes gebruiken voor op de bovenkant. Heb ik dan aan dit recept genoeg of moet ik het verdubbelen?
Alvast bedankt!
Ha Hanna, dat mag natuurlijk altijd! Ik denk dat je er wel voldoende aan hebt. Je gebruikt het niet als vulling dan maar alleen bovenop, hè?
Groetjes,
Adrienne
Ook als vulling gebruik ik het. Dus ik snij de cijfertaart door midden, doe ik 1 laag toefjes en dan de bovenkant erop en dan weer een laag toefjes
Dan kan je het, denk ik, beter keer twee doen. Speel je iets meer op safe