Vullingen

Stracciatella room

Hou jij ook zo van straciatela? De combinatie van vanille en stukjes chocolade vind ik echt fantastich. Onlangs kwam ik op het idee om hier een slagroomvulling mee te maken. Het resultaat is enorm lekker. Bijna te makkelijk om het recept te noemen. Te lekker om het geen plaatsje op de blog te gunnen. Vandaar dat jullie vandaag alleen het recept voor de vulling krijgen. Wat later deel ik het recept van de heerlijke traktatie die je op de achtergrond van deze foto’s ziet. Want hey… dat maakte de vulling nog beter!

Dit heb je nodig:
250 ml slagroom
75 gram mascarpone
1 theelepel vanille extract
2-3 eetlepels suiker
50 gram pure chocolade

Zo ga je te werk:
Hak de chocolade heel fijn.
Mix de slagroom met de vanille extract, suiker en mascarpone stijf.
Voeg de fijn gehakte chocolade toe en spatel dit erdoor.
Bewaar de vulling (en met de vulling gevulde baksels) in de koelkast.

2 gedachten over “Stracciatella room

  1. Hoi Anna,
    Wat leuk dat je daar naar vraagt. Wat je op de achtergrond ziet, was een testpoging voor chocolade soezen. Helaas werden de soezendeeg door de cacao niet zo mooi en lekker als ik gehoopt had. Ik ben ze nog steeds niet vergeten maar een perfect recept is er nog niet 🙂
    Mocht het ooit zover komen dan deel ik het recept uiteraard.

    Groetjes,

    Adriënne

    Ps. Ik bedenk opeens dat het nog niet zo perfecte recept wel online staat, namelijk hier: https://bakkriebels.nl/chocolade-kersensoezen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *