Kleine koekjes·Kleine zoete verleidingen

Stracciatella cakepops

Een paar weken terug was ik even op zolder bezig toen onze grote, kleine zoon naar mij kwam staan. Te midden van mijn bakspullen was ik bezig om het een en ander uit te zoeken en op te ruimen. Hij legde zijn handje in mijn hand, trok er een beetje aan en zei: ‘Mama, zullen we die vandaag maken?’ Wijzend naar de cakepop maker. Je snapt wel hè? Mama’s hart smolt bij het zien van die vragende oogjes en dat smekende stemmetje. En daar ging mijn kleine boef, naar beneden met de doos onder zijn arm geklemd. Hij moest nog even geduld hebben want ik was nog niet helemaal klaar met de dingen die ik in huis moest doen. Op mijn baklijst(je) stond al heel lang een ideetje voor cakepops en ik dacht dat ik die dan nu wel kon maken. Alle spullen waren in huis dus ik kon zo aan de gang. Een uurtje later had ik een zoon (en buurmeisje) die helemaal blij was met zijn (hun) cakeballetjes. En ik kon hem geen ongelijk geven. Ik was ook blij met het resultaat.

DSC00982 met watermerk

Dit heb je nodig:

100 gram roomboter (kamertemperatuur)

snufje zout

100 gram zelfrijzend bakmeel

85 gram basterd suiker

2 zakjes vanille suiker

2 M eieren

5 gram vanille aroma

150 gram pure chocolade

boter om in te vetten

En verder:

Siliconen spatel

Cakepop maker

Hoge beker

Spuitzak (zonder spuitmondje)

Lege eierdozen

Aluminiumfolie

2 Coctailprikkers

Bakplaat bekleed met bakpapier

Cornetje / spuitzak met klein gaatje

DSC00985 met watermerk

Zo ga je te werk:

Bekleed de eierdozen met aluminiumfolie.

Verwarm de cakepop maker voor. 

Zet de spuitzak in de hoge beker en vouw de rand terug over de beker, naar beneden.

Hak 50 gram pure chocolade fijn.

Mix de roomboter met de beide suikersoorten in ongeveer 10 minuten licht en luchtig.

Voeg 1 ei toe en mix die goed door de boter en suiker. Voeg het tweede ei toe als de eerste volledig opgenomen is.

Voeg de vanillearoma toe en mix ook deze er door tot het opgenomen is.

Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout boven de kom en spatel dit door het beslag heen.

Voeg de fijngehakte chocolade toe en spatel ook deze er voorzichtig door.

Schep het beslag in de spuitzak.

Vet de cakepop maker in.

Spuit het beslag in de vormpjes. Vul ieder vormpje ongeveer tot de helft.

Draai de cakepops eventueel een keer om.

Haal de cakepops uit het ijzer en leg ze in de met aluminiumfolie bedekte eierdozen.

Herhaal dit tot al het beslag op is.

Laat de cakepops volledig afkoelen.

Smelt de chocolade en temperereer het.

Dompel de cakepops, één voor één in de chocolade. Zet ze daarna op de met bakpapier bekleedde bakplaat.

Doe de overgebleven chocolade in het cornetje en drizzle de overgebleven chocolade over de cakepops heen.

Laat de chocolade uitharden.

Tips:

Kijk nog een bij het basisrecept voor cake. Hier lees je nog meer tips over het maken van een cakebeslag.

Door de cakepops in lege eierdozen af te laten koelen vervormen ze minder.

Mijn ervaring is dat cakepops die gaar zijn loslaten van de cakepop maker. Lukt het dus niet gelijk om een cakepop los te krijgen wacht dan nog even.

DSC00957 met watermerk

DSC00950 met watermerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *