Taarten

Stroopwafeltaart

Snel naar recept

Zo… Laten we het nieuwe jaar eens beginnen met: TAART! En niet zomaar een taart maar gewoon een heerlijke zoete suikerbom. Een heerlijke stroopwafeltaart. Eén om te delen met je familie en vrienden die maar wat graag met je mee komen genieten. Of wil jij deze taart niet delen en hou je hem helemaal voor jezelf? Moeten we deze stroopwafeltaart omschrijven in één woord? Verrukkelijk!

Een nieuw jaar

Allereerst wil ik jullie het allerbeste toewensen voor 2023. Ieder jaar kijken we aan het einde terug naar het jaar dat achter ons ligt. Naar alles wat er geweest is en wat er gepasseerd is. Er zijn dingen die we het allerliefst in dat oude jaar achterlaten. En er zijn dingen die we het liefst nog eens willen beleven. Ik vond 2022 een pittig jaar. Met op oudejaarsdag nog een allerlaatste en hele overwachte slag: Het overlijden van mijn oma. 4 Jaar geleden verloren we op 30 december opa en nu dus ook zijn vrouw, onze oma. Zo begint 2023 voor ons met verdriet en een begrafenis. Wat er verder nog meer voor verdrietige momenten zullen komen weten we niet, wel dat ze er ook dit jaar zullen zijn. Evengoed weten we niet welke mooie momenten er allemaal komen. Zo kijken we er naar uit dat we in maart 12,5 jaar getrouwd zijn. Wat een mooie mijlpaal is dat!

Wel of niet bloggen deze week?

Ergens voelt het tegenstrijdig: We hebben oma nog niet begraven en ik deel een nieuw recept met jullie, een nieuwe blog. Maar als ik terugdenk aan oma, dan denk ik ook terug aan haar liefde voor mijn baksels. Want wat genoot ze elke verjaardag opnieuw om niet één groot stuk taart maar van iedere taart een klein puntje te proeven. En als we naar haar toe gingen nam ik allicht iets lekkers voor haar mee. Sommige baksels, zoals deze kokos-pacanfudge en deze Pure chocolade – Gianduja blokjes, liet ik haar uitdelen aan de mensen van de thuiszorg. Of ik nu een recept voor taart deel, een recept voor koekjes of iets met chocolade, ik zou mijn oma er niet meer terug krijgen. En of ik dat nu deze week of volgende week zou doen, er zal altijd een eerste recept na oma’s overlijden zijn. En dus bijt ik vandaag maar alvast door die zure appel heen.

Voor de zoetekauwen

Deze taart zou er ééntje zijn waar oma van zou zeggen: Wat is die lekker, Adriënne! Ze zou het zo zeggen, als alleen zij maar kon. Met oma deelde ik mijn liefde voor taart en koekjes. De basis van deze taart bestaat uit maar liefst 4 dunne lagen biscuit, hij is gevuld met Zwitserse room en karamelsaus. De buitenkant is voorzien van een laagje botercrème. Al met al is deze stroopwafeltaart een echte taart voor zoetekauwen.

Koemelkvrij

Ik heb deze stroopwafeltaart begin 2022 gemaakt, voor de verjaardag van Jasper in februari. Maar ik herinner mij tot op de dag van vandaag nog hoe lekker ik hem vond. Gelukkig had ik hem koemelkvrij gemaakt zodat Steven en ik er ook van mee konden genieten. Niet elke taart is geschikt om koemelkvrij te maken, maar bij deze is dat heel goed mogelijk. Ook bij dit recept geef ik jullie in de omschrijving de keuze voor koemelkvrije of koemelkrijke ingrediënten. Maak je deze taart voor mensen met een koemelkallergie check dan even goed of je de mini stroopwafels ter decoratie kunt gebruiken. In mini stroopwafels zit ten alle tijden melk en zijn daarom niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie. Voor eigen gebruik, waarbij Steven en ik de enige zijn met deze allergie, kies ik ervoor om ze wel als decoratie te gebruiken. Wij eten de stroopwafeltjes dan niet op. Er zijn echter ook mensen die hierdoor last krijgen van hun allergie. De stroopwafelkruimels die ik tot nu toe bij o.a. AH gekocht heb, zijn altijd koemelkvrij geweest, maar check dit voor de zekerheid ook.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Met onderstaande afbeelding vind je dit recept altijd makkelijk terug.

2 gedachten over “Stroopwafeltaart

  1. Helaas kan ik nergens stroopwafelkruimels vinden. Zou dit ook kunnen met gemalen stroopwafels? Ondanks dat daar dus stroop tussen zit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *