Inspiratie artikel

10x bakken met framboos

Naast aardbeien zijn ook frambozen fijne zomervruchten om mee te bakken of je baksels mee te decoreren. Frambozen zijn lekker fris en geven je baksel een mooi kleurtje. Ook in de Bakkriebels keuken zijn frambozen regelmatig te vinden. Hoog tijd om de framboos in het zonnetje te zetten en een artikel met 10x bakken met framboos voor jullie te schrijven. Van koekjes tot taarten… In dit artikel vind je allerlei grote en kleine recepten

1. Framboos tartelette

Framboos, pistache en witte chocolade zijn drie smaken bij elkaar die een smaakvolle driehoek vormen. In 2020 kwam het recept voor deze heerlijke frambozen tartelettes online. En sindsdien zijn ze al verschillende keren gemaakt door jullie als trouwe volgers. Dit verzamel artikel is dan ook een mooi moment om deze heerlijke taartjes nog eens onder de aandacht te brengen.

2. Framboos – limoen charlotte

Wie had ooit kunnen denken dat deze charlotte één van de meest gemaakte Bakkriebels recepten zou worden? Ik niet! Maar ik ben er wel reuze trots op. Het is even een werkje, maar wanneer je nauwkeurig werkt en gebruik maakt van de diepvries, ben je toch nog vrij snel klaar. Snijd je de taart aan dan is het altijd weer spannend: Is de doorsnee net zo mooi als je hoopt? Ik hoop dat het jouw ook lukt!

3. Framboos – kokoskoeken

Mijn oma maakte de allerlekkerste kokoskoekjes, waarschijnlijk heb ik mijn Bakkriebels van haar geërfd. Oma’s kokoskoekjes zijn niet alleen lekker als je het recept zo volgt. Ze worden nog lekkerder wanneer je er frambozen jam en verse frambozen aan toevoegt. De frambozen zorgen echt voor een smakelijke upgrade van dit recept.

4. citroen – frambozen marshmallows

Wil jij eens iets anders maken dan normaal? Maak dan eens zelf marshmallows. Er zijn niet veel mensen die dit doen. Jammer, want het is zo leuk om te doen. Naast de gewone vanille marshmallows kan je ook aan de slag met mijn recept voor citroen – frambozen marshmallows. De frambozensmaak in dit recept komt van frambozenjam. Zo kan je ook in de winter aan de slag met dit recept. Misschien is dat zelfs beter. Terwijl ik dit type, komt de herinnering bovendrijven aan deze gesmolten marshmallows. Hartje zomer is het echt te warm in een auto om veilig zelfgemaakte marshmallows te vervoeren. Wees gewaarschuwd, haha!

5. Aardbei – Frambozen kwarktaart

Kwarktaarten zijn altijd een goed idee. Teveel variatie kan je dan ook nooit hebben. Wie heeft er geen favoriete kwarktaart? Last van keuze stress? Dan is een top 5 ook goed. In mijn top 5 heeft deze aardbeien – frambozenvariant een ereplaatsje. Naast dat de taart verrukkelijk smaakt, ziet het er ook nog eens prachtig uit.

6. Witte chocolade – pistache slof met frambozen

We blijven nog even in taart sferen. Nummer 6 in deze 10x bakken met frambozen is namelijk een heerlijke slof. En niet zomaar een slof, nee één met opnieuw die heerlijke smaakcombinatie van framboos, pistache en witte chocolade. Als het bij de framboos tartelettes niet gelukt is om je over de streep te trekken, dan hoop ik dat het bij deze alsnog gelukt is.

8. Schuimgebakjes met framboos

Heb je restjes eiwit over en een aangebroken pot frambozenjam in de koelkast staan? Dan heb ik een perfect receptje daarvoor. Maak er eens schuimgebakjes met frambozen van. Door het fijne kleine formaatje zijn deze schuimgebakjes een heerlijke traktatie. Maak ze voor een high tea of om zomaar zelf van te genieten. Zeker weten dat je later nog een excuus vind om ze opnieuw te maken.

9. Frambozen – Yoghurt taartjes

Wanneer je naar het plaatje van deze taartjes kijkt, krijg je toch spontaan trek? Wat een plaatjes! Deze taartjes bestaan uit een heerlijke koekbodem, een yoghurt bavarois en een frambozen spiegel. De prachtige afwerking is gemaakt van witte chocolade. Durf jij het aan om deze taartjes zelf te maken?

10. Lepelgebakjes met frambozen

Eén recept moet de laatste zijn in deze verzameling 10x bakken met frambozen. En dat zijn de lepelgebakjes met framboos en speculoos geworden. De witte chocoladeroom brengt deze twee smaken bij elkaar en zorgt opnieuw voor een heerlijk huwelijk.

Wat een mooie en gevarieerde verzameling recepten met framboos. Toch zijn dit nog niet alle recepten met framboos die op Bakkriebels te vinden zijn. Wanneer je bij de zoekbalk ‘frambozen’ intypt komen er nog meer lekkere suggesties naar voren. Ik ben heel benieuwd welk recept jouw favoriet is. Laat dat gerust weten in een reactie onder deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *