Voor mijn eigen verjaardag vorig jaar maakte ik een tafel voor kleine en wat grotere taartjes. Eén van de baksels daarvan, die ik nog niet met jullie gedeeld heb, zijn deze heerlijke schuimbakjes. Schuim is een flink zoet baksel, maar door de toeving van frisse smaken wordt het een stuk frisser. Ik koos voor de combinatie van framboos en citroen. Heerlijk!
Dit heb je nodig voor ongeveer 12 bakjes:
100 gram eiwit
100 gram poedersuiker
100 gram fijne kristalsuiker
1-2 eetlepel frambozenjam
1-2 eetlepels lemon curd
6 verse frambozen
6 stukje citroen
12 muntblaadjes
En verder:
ovenbestendige schaal
Spuitzak met klein stervormig spuitmondje
bakplaat bekleed met bakpapier
Zo ga je te werk:
Zorg voor een vetvrije mixerkom.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de fijne kristalsuiker in een ovenbestendige schaal.
Zet de schaal suiker in de oven.
Klop het eiwit langzaam tot pieken. Verhoog de snelheid van de mixer iedere 30 seconden tot hij op de hoogste stand staat.
Haal de suiker uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 75 graden.
Voeg het eetlepel na eetlepel toe aan het eiwit.
Laat de mixer op de hoogste snelheid draaien tijdens het toevoegen van de suiker.
Zet de mixer even uit, voeg in één keer de poedersuiker toe.
Zet de mixer weer op de hoogste snelheid aan.
Mix het schuim 4 minuten lang op de hoogste snelheid.
Voel of de suiker opgelost is. Zo niet klop dan nog 2 minuten goed door.
Doe het schuim in de spuitzak.
Spuit een rozet schuim, van ongeveer 3,5 cm doorsnee op het bakpapier.
Spuit 2 of 3 randen schuim op de buitenste rand van de rozet.
Droog de schuimbakjes in ongeveer 3,5 uur in de oven.
Laat ze goed afkoelen.
Vul de helft van de bakjes met frambozenjam en de andere helft met lemon curd.
Garneer de bakjes met frambozenjam met een muntblaadje en een verse framboos.
Garneer de bakjes met lemon curd met een stukje citroen en een muntblaadje.
2 gedachten over “Schuimbakjes met framboos en citroen”