Grote koeken

Framboos kokoskoeken

Weet je nog van de kokoskoeken met banaan en chocolade? Dat was het restjes kokoskoekdeeg van deze koeken. Ik had deze koeken iets anders in mijn hoofd zitten dan hoe ze er nu uit zien. Zo zijn ze veel mooier. Ik had er echter wel meer frambozen voor nodig dan ik ingeschat had. Wijzig je opeens je plannen dan heb je dus ook dikke kans dat je iets te kort komt. Voor jullie heb ik de hoeveelheden uiteraard aangepast zodat je wel voldoende in huis hebt. Vind je de kleuren ook zo mooi bij elkaar passen? Dat was waarom ik al tevreden was met het resultaat voor ze de oven in gingen. Gelukkig blijven de kleuren ook na het bakken mooi. Mmm! Deze koeken zijn niet alleen mooi om naar te kijken maar ook zeker heel lekker om op te eten.

Dit heb je nodig voor 15 koeken:

2 m eieren

150 gram suiker

180 gram kokos

75 gram zelfrijzend bakmeel

250 gram verse frambozen

100 gram frambozenjam

15 ouwelrondjes 7 cm doorsnee (kan je ook zelf knippen uit ouwel / snoeppapier)

40 gram pure chocolade

 

En verder:

Bakplaat bekleed met bakpapier

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de suiker en de eieren in een kom door elkaar.

Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en roer het met de garde tot een gladde massa.

Voeg de kokos is 2 delen toe. Roer het met een garde of siliconen spatel door elkaar tot de kokos goed verdeeld is.

Leg de ouwelrondjes op de bakplaat.

Verdeel het kokosdeeg in 15 gelijke delen.

Rol een rolletje van het kokosdeeg. Dit gaat niet zo makkelijk. Zorg voor natte handen dat werkt prettiger.

Leg een rondje van het kokosdeeg op de ouwelrondjes.

Schep in ieder rondje een lepeltje frambozenjam en leg er 3 of 4 frambozen in.

Bak de koeken gedurende 6 minuten in het midden van de oven.

Laat de koken afkoelen.

Smelt de chocolade. Doe deze in een boterhamzakje of snoepzak. Knip er een klein puntje vanaf en drizzle de chocolade er over.

Laat de chocolade uitharden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *