Taarten

Bosvruchten vlaai

Snel naar recept
Echt heel erg lekker voorjaarsweer is het in mei en juni (nog) niet geweest. Gelukkig gaan de meeste dingen gewoon door, jonge dieren en bloeiende planten. Maar ook weer heerlijk zacht fruit in de winkels en de moestuin. En daarom is het wel weer eens tijd voor een lekker recept met dit heerlijke zachte fruit. Deze keer maken we er een bosvruchten vlaai van. Een krokante bodem met een laagje luchtige frangipane, banketbakkersroom en Zwitserse room. En natuurlijk volledig bedekt met frambozen, aardbeien, blauwe bessen en bramen. Ik hou hier zo van!
Makkelijker en lekkerder

Zodra het zachte rode fruit weer smakelijker en makkelijker verkrijgbaar is, kan ik niet wachten om er de keuken mee in te duiken. Natuurlijk is rood fruit tegenwoordig bijna het jaarrond verkrijgbaar maar laten we eerlijk zijn: Het allerlekkerst zijn de vruchten die tussen mei en september in de winkels liggen. Deze keer dook ik de keuken in om met de eerste lekkere vruchten een nog lekkerdere vlaai te maken. Niet te moeilijk doen en iets maken wat iedereen lust, want deze taart was een weggevertje. En nu geef ik het recept ook nog aan jullie weg. Duik dus vooral lekker de keuken in zodat je ook kunt genieten van deze heerlijke bosvruchten vlaai.

Bakkriebels favorieten

Deze bosvruchten vlaai is een mooie combinatie van een aantal verschillende Bakkriebels favorieten. Te beginnen bij de zandtaartdeeg bodem. Deze krokante taartbodem heeft van zichzelf een neutrale smaak die bij alles goed combineert. Zeker met een laagje frangipane meegebakken. Zwitserse room is ook echt één van mijn favoriete vullingen in een vlaai. Ook dit heeft een zachte (vanille) smaak wat met bijna alles lekker combineert. En dan hebben we natuurlijk ook nog het fruit waarvan ik net al zei dat ik daar zo van houdt. Hopelijk vallen mijn favorieten net zo goed bij jullie in de smaak.

Misschien heb je vandaag geen tijd om met deze heerlijke bosvruchten vlaai aan te slag te gaan. Zorg dan dat je één van de onderstaande foto’s op één van je Pinterest borden opslaat. Zo kan je dit artikel met het recept altijd makkelijk terug vinden.
Bakkriebels fotokaarten

Een half jaar geleden stond in onze kerkbode een oproepje om foto’s in te sturen waar fotokaarten mee gemaakt konden worden. Na wat heen en weer appen kreeg ik al snel een hele enthousiaste reactie dat het heel mooi is als de foto’s van Bakkriebels daarvoor ook gebruikt mogen worden. Inmiddels zijn we een half jaar en tenminste 35 verschillende fotokaarten verder. Wat is het gaaf om te zien hoe anderen een eigen draai aan mijn foto’s geven en er zo een prachtige kaart van maken. Helaas voor jullie zijn de kaarten alleen in onze kerkerlijke gemeente te koop, waardoor ik geen link o.i.d. met jullie kan delen. Twee weken geleden is er een nieuwe collectie gelanceerd tijdens een verkoopdag. Iedereen die 15 kaarten of meer kocht, maakte kans op een Bakkriebels vlaai. En dat werd dus bosvruchten vlaai.

Koemelkvrij

Het is mogelijk om deze taart koemelkvrij te maken. Gebruik hiervoor geen roomboter maar roombeter van BlueBand. Deze plantaardige roomboter vervanger is heerlijk in recepten als deze. Daarnaast wordt er ook melk en slagroom gebruikt. Deze kan je beide vervangen door Alpro Soya Whipping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *