Inspiratie artikel

10x bakken met appel en peer

Midden in de appel en peren oogst kan een inspiratie artikel om te bakken met appels en peren niet ontbreken. Van appeltaart tot perencrumble, er staan heel veel verschillende recepten met die ingrediënten op de blog. In dit artikel vind je mijn 10 meest favoriete recepten tot nu toe. Nooit geweten dat het zo moeilijk is om te kiezen… Er staan zoveel te lekkere recepten op de blog. Al schrijven deed ik zelfs nog een ideetje op om na mijn zomer bakstop uit te gaan proberen. Het liefst zou ik daar nu gelijk nog aan beginnen.

 

1. Peer- speculaas crumble

 

Ik begin met dit recept van vorig jaar uit de airfryer. Een heerlijke aanraden die je niet alleen in de airfryer maar ook in de gewone oven kunt maken. Sinds ik lagere school ga heb ik een hekel aan warm fruit. De uitzondering die ik hiervoor maak zijn appels. En sinds dit recept ook peer. De combinatie met speculaas is echt fantastich!

 

2. Appel Pancakes:

Op woensdagmiddag staat er hier regelmatig wat anders dan brood klaar voor de lunch. Een heel enkel keertje zijn dat deze te lekkere pancakes. Je maakt ze door een appelschijf in pancake beslag te dompelen en dan te bakken. En oh man! Wat zijn ze lekker!

 

3. Appelvulling:

Ik heb een enorm favoriete vulling die ieder jaar weer terug komt als deze tijd van het jaar aanbreekt. Namelijk een heerlijke appelvulling. Door de appels te smoren met wat custard krijg je echt de allerlekkerste appelvulling ever!

 

4. Open appelflappen:

Appelflappen zijn zo klassiek dat een recept bijna nutteloos is. Ik bak het bladerdeeg ongvuld. Daarna vul ik ze met mijn favoriete appelvulling van nummer 3. En dan zijn ze echt zo lekker! Ik raad iedereen aan deze echt een keer te maken! Het voordeel van vullen na het bakken is voor mij dat je er nog meer vulling in kan stoppen.

5. Appel-boterkoek:

De boterkoek is ook weer een toppertje. Een laag boterkoek, een laag amandelspijs en appelstukjes. Ik hoef toch niets meer te zeggen? Hups… De keuken in 😉

 

6. Appeltaartkoekjes:

 

Het resultaat van restjes. Ik weet niet of ik ze snel nog een keertje maak omdat het zoveel werk was. Toch mogen ze niet ontbreken in het lijstje met favorieten. Deze koekjes verdienen gewoon dat iedere bakster ze een keertje maak. Zo lekker! En makkelijk van je restjes af.

 

7 Lactosevrije cake:

Inmiddels weer bijna iedereen wel dat de roomboter in een cake kunt vervangen door appelmoes. Combineer je de cake dan ook nog met peer en wat kaneel dan zet jij het allerlekkerste lactosevrije baksel ever neer!

 

8. Appel-kaneel koeken:

Het is bijna 4 jaar geleden dat ik dit recept online plaatste. Daarna zijn deze koeken ieder jaar minimaal één keer gemaakt door mij. Ook dit jaar hoop ik ze weer een keer te maken. Het recept lijkt op een gevulde koek maar in plaats van amandelspijs zit er een appelschijf in.

 

9. Appel cakepops:

Als het gaat over cakepops dan vind ik deze toch wel erg lekker! Door de appel zijn ze helemaal niet droog. Voor je het weet heb je er meer op dan je er gebakken hebt. Oeh… En ineens weet ik wat ik ga proberen als ik weer ga bakken! Ik vervang de appel door peer en de kaneel door speculaas. Als ze net zo lekker zijn als ik denk zie je het resultaat binnekort op de blog.

 

10. Appelbeignets:

De allerlaatste… Wat moeilijk! Ik twijfelde enorm tussen de appeltaart met bitterkoekjes, de lekkerste appelbeignets en appelbollen. Ik ga voor de beignets omdat er ook al appelflappen tussen zitten en een appelbol en een appelflap dezelfde bakwijze hebben. Deze beignets zijn hier favoriet tijdens de jaarwisseling. Maar ook daarbuiten denk ik regelmatig aan ze. Ik hou me in en bak ze maar niet… Ik groei dicht 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *