Vullingen

Appelvulling

Snel naar recept

Vandaag deel ik een van mijn favoriete en meest gebruikte recepten met jullie namelijk appelvulling. Perfect voor deze tijd van het jaar. De appeloogst is in volle gang en aankomende zaterdag zijn er diverse fruiteelt bedrijven waar je zelf je appels kan plukken tijdens de landelijke appelplukdag. Ik gebruik dit recept op pannenkoeken, in appeltaarten en appelflappen maar ook in soezen en zelfs bij koekjes.

Zelf als bijgerecht bij het avondeten

Dit recept is sinds heel wat jaartjes één van de favorieten in Huize Bakkriebels. De kinderen genieten ervan, met name Steven vind het heel erg lekker. Zelf hou ik er ook enorm van. We eten het soms zelf bij het avondeten. Dan doe ik er geen rozijnen in, gebruik ik maïzena en gaat er weinig suiker in. Onze kinderen zijn, net als Jasper en ik vroeger waren, slechte eters. Warme appel gaat er wel in en daarom staat dit ook af en toe op tafel.

De veelzijdigheid van deze appelvulling

Het is heerlijk veelzijdig en je kan er alle kanten mee op. Elk moment van de dag is wel geschikt om deze appelvulling te gebruiken. Gebruik het bijvoorbeeld in de yoghurt of kwark, op pannenkoeken en pancakes. Gebruik het als vulling voor appelflappen of appelbeignets. En weet je wat ook heel erg lekker is? Om deze vulling in een no bake appeltaart te gebruiken. Of wat denk je van deze amandel – appeltaart-plaatcake? En hoe lekker klinkt appel – room soezen? En als allerlaatste tip ik je ook nog een appelslof met Zwitserse room.

Hoeveel appelvulling heb ik nodig voor…?

Een vraag die regelmatig aan mij geteld wordt: Hoeveel van deze appelvulling heb ik nodig om te gebruiken voor ….? Eerder vond ik het lastig om daar antwoord op te geven. Maar met de laatste update van dit recept (in januari 2024) heb ik het recept geupdated en kan ik je precies hoeveel je nodig hebt. voor een appelvlaai (het Bakkriebels recept daarvan volgt later in 2024) heb je voldoende aan één keer dit recept. Wil je een appeltaart maken? Maak het recept dan keer 1,5. In de alinea ‘de veelzijdigheid van deze appelvulling’ staan verschillende recepten gelinkt waar deze appelvulling in gebruikt wordt. Kijken . Twijfel je over de hoeveelheid die je nodig hebt? Klik eens op één van de recepten aan en kijk hoeveel appelvulling daarvoor gemaakt wordt. Hopelijk lukt het jou om op die manier een goede inschatting te maken. En onthoud altijd: Teveel heb je nooit. De restjes hiervan kan je altijd ergen in of bij op maken.

Ben je benieuwd of dit ook één van jouw favorieten vulling wordt? Sla onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden op. Zo vind je dit artikel en het bijhorende recept altijd makkelijk terug.
Variëren met deze appelvulling

Het is heel goed mogelijk om met dit recept te variëren. Bij de ingrediënten geef ik je al de keuze uit maïzena of custard. Custard zorgt voor een iets zoetere smaak. Voeg je meer maïzena of custard toe dan wordt de vulling dikker of dunner. Gebruik je 25 gram maïzena of custard op 450 ml water dan is dit perfect om de vulling mee te kunnen bakken. Ook kan je spelen met de hoeveel suiker, kaneel en rozijnen en dit naar eigen voorkeur aanpassen. Een andere variatie tip is om na het afkoelen wat rum toe te voegen.

Koemelkvrij

In dit recept worden geen ingrediënten met koemelk gebruikt.

6 gedachten over “Appelvulling

  1. Ha Marion,

   Oeps! Jouw vraag is me even ontschoten. Hopelijk is het antwoord nog op tijd. Deze vulling is een aantal dagen van te voren te maken, mits je het goed koel bewaard. Persoonlijk vind ik de vulling het fijnst verwerken wanneer het nog net niet helemaal afgekoeld is. Dan is het namelijk nog net een tikkeltje vloeibaarder.

   Groetjes,

   Adriënne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *