Kleine koekjes

Appel-Kaneel cakepops

Vorige week voelde ik me niet zo heel erg lekker. Maandag meldde ik me ziek na een hele beroerde nacht. Dinsdag ging het gelukkig al weer beter maar voeld ik me nog wel slapjes. Ik moest echter nog wat proef bakken voor de bruiloft van mijn zusje. En of je nu 50 of 100 gram boter mixt… Het kost evenveel tijd. Zo kwam ik op het idee om Steven zijn favoriete cakepops met appel en kaneel weer eens te maken. Wat was hij blij toen hij uit school kwam! En kinderen blij… mama ook blij. Al hoopte ik vooral dat de foto’s nu eens een keertje wel gelukt waren zodat ik het recept met jullie kon delen. Nou… daar werd ik ‘s avonds nog blijer van 😉 Eindelijk! Na 3 pogingen kan ik jullie mee laten genieten.

Dit heb je nodig voor ci. 30 cakepops:

1 appel

100 gram roomboter op kamertemperatuur (+ extra voor invetten)

100 gram fijne kristal suiker

2 M eieren

10 gram melk

2 gram citroenrasp

100 gram zelfrijzend bakmeel

Snufje zout

Flinke snuf kaneel

Kaneelsuiker

En verder:

Cakepop apparaat

spuitzak zonder spuitmondje

cocktailprikkers

eierdoos bekleed met aluminiumfolie

Zo ga je te werk:

Verwarm het cakepop apparaat voor.

Schil de appel, snij hem in 8 gelijke parten. Snij deze parten in plakjes. Bewaar dit in een bakje.

Mix de roomboter met de suiker, het snufje zout en de citroenrasp licht en luchtig in ongeveer 10 minuten.

Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei pas toe al het ei volledig opgenomen is.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kaneel boven de mixerkom en spatel het er voorzichtig door.

Doe het cakebeslag in de spuitzak.

Vet het cakepopapparaat in.

Spuit ieder holletje tot iets onder de helft vol.

Leg overal 2 stukjes appel in. Druk ze wat in het beslag.

Doe het apparaat dicht (overbodig eigenlijk om dat te zeggen 😀 ) en bak de cakepops goudbruin en gaar.

Cakepops zijn gaar zodra je ze met 2 coctailprikkers zonder al te veel moeite op kunt tillen. Je kan de cakepops dan omdraaien en eventueel omgedraaid nog even bakken.

Eenmaal gaar leg je de cakepops in de eierdoos en laat je ze even afkoelen.

Rol ze na ongeveer 2 minuten door de kaneelsuiker.

Tip:

Je kunt de kaneelsuiker ook achterwege laten als je liever wat minder zoet wil.

 

Een gedachte over “Appel-Kaneel cakepops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *