brood e.d.·pannenkoeken

Week van ‘de appels en peren’ ~ Dag 3: Appel pancakes

Als manlief niet thuis eet verzin ik vaak iets makkelijks om te eten. Onze kinderen zijn niet zulke goede avondeters. Ben ik alleen dan denk ik al snel: Even iets makkelijks wat ze allebei lusten. Al heel lang loop ik met het idee om op zo’n avond een keer appel pancakes te bakken. Is dat nu zo bijzonder? Nee niet echt… Of toch wel? In de meeste recepten zitten namelijk stukjes appel. Ik gebruikte appelschijven. Ooit zag ik daar een foto op Pinterest van langs komen en dat idee is blijven hangen. Eindelijk vond ik tijd om het ook echt te doen. Zelf vond ik ze heerlijk maar de kinderen dachten er verschillend over 😉 Rosalie zei na één hapje: Lust ik niet! Steven vond ze daar en tegen wel lekker maar had genoeg aan 1,5 pancake. Wij aten ze deze keer als avondeten maar ik heb bedacht dat dit ook een heerlijk dessert als je er een bolletje kaneelijs bij serveert. En als lunch doen ze het ook super goed!

 

 

Dit heb je nodig voor 16 pancakes:

125 gram tarwebloem

8 gram bakpoeder

1 gram zout

1 M ei

150 gram melk

3 gram kaneel

2 grote Goudrenetten

5 gram suiker

25 gram roomboter

En verder:

Siliconen spatel

Kleine garde

2 bakjes / mengkommen

pannenkoekenpan o.i.d.

Zo ga je te werk:

Schil de appels, snij ze in plakjes van ongeveer 5 dik. Verwijder zo nodig de klokhuizen, met een appelboor uit het midden.

Smelt de roomboter en laat het afkoelen.

Doe de tarwebloem, met de kaneel, de suiker, de bakpoeder en het zout in een kom. Roer het met de garde door tot het goed vermengd is.

Meng de melk met het ei in een andere kom goed door elkaar.

Voeg de afgekoelde boter toe en roer ook dit er goed door.

Maak een kuiltje in het bloemmengsel. Giet hier het melk mengsel in.

Roer het met de garde door elkaar.

Verwarm een klein klontje boter in de pan.

Doop een appelschijf in het pancakebeslag. Laat het beslag er gedeeltelijk aflopen.

Leg de appelring in de pan en bak de pancake goudbruin aan de onderzijde. Ik kon 4 pancakes tegelijk bakken

De pancake is ongeveer klaar als er borreltjes naast appelring verschijnen.

Draai de pancake om en bak hem ook kort aan de andere zijde tot hij goudbruin is. Leg de pancake op een bord.

Herhaal dit tot al het beslag op is.

Serveertips:

Meng 25 gram poedersuiker met 5 gram kaneel en bestrooi de pancake hiermee

Of meng een snuf flinke kaneel door keukenstroop en serveer dit bij de pancake

Zoals ik al zei lijkt het mij ook onwijs lekker met een bolletje kaneelijs.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *