Inspiratie artikel

10x bakken met aardbei

Nog heel even en ze zijn echt weer overal volop te verkrijgen. Ik kijk er echt enorm naar uit. Kilo’s verslinden we er van als ze weer echt lekker zijn. Ja ik heb het over het zomerkoninkje: De aardbei. Vorig jaar gingen we ze zelf plukken bij ‘Het Aardbeienterras’. Inmiddels is deze leuke hotspot weer open! Dat betekend dat ik binnenkort weer een keer een tripje die kant op ga maken. En ik ga kilo’s meenemen 😉 Een kilo op zo op te eten of misschien wel een paar kilo. En wat overblijft gebruik ik voor nog een paar heerlijke recepten. Er staan er al aardig wat op de blog en ik verzeker je dat er nog veel meer lekkere aankomen dit seizoen. Zit je er klaar voor? Laat je inspireren door deze 10 bakkriebels-toppertjes!

 

1. Aardbeienslof:

We beginnen met een best klassieke maar oh zo lekkere traktatie, de aardbeienslof. Ik maakte hem met banketbakkersroom en slagroom. Je kan natuurlijk ook een aardbeienbavaroise gebruiken. Lijkt mij ook heerlijk! Nu sloffen helemaal hot zijn en veel gemaakt worden mag deze niet ontbreken. Een klassieker bij de bakker en

 

2. Aardbeien-Frambozen kwarktaart:

Krijg je iets meer visite dan is deze beauty iets voor je. Frambozen en aardbeien geven samen een heerlijke combinatie. Het geeft mij altijd een heerlijk zomers gevoel. Deze taart ga ik de komende zomer ten minste één keer maken. Hij was zo heerlijk! Ook lekker om op een wat warmere dag te maken: Je hebt geen oven nodig voor deze taart.

 

3. Aardbeienijsjes:

Aardbeien in de meest pure vorm. Lekker koud ter verkoeling op een warme dag. Deze aardbeienijsjes maak je in een handomdraai. Gebruik een Zoku om er nog sneller van te kunnen genieten.

 

4. Aardbeien roomijs:

Heb je wat meer tijd of hou je meer van roomijs dan moet je zeker dit aardbeienroomijs proberen. Al jaren een toppertje hier thuis. Zowel de Zoku als de ijsmachine staan hier weer in de diepvries en binnenkort gaan we ze allebei weer inwijden met lekker zelfgemaakt ijs. Misschien wel met dit ijs.

5. Aardbeien-kruimel mini cupcakes:

Deze cupcakes zijn klein maar fijn. De aardbeitjes geven de cupcakes een flinke upgrade. Het kruimeldeegje bovenop geeft een lekkere bite en de aardbeiensaus geeft net wat extra smeuïgheid. Heerlijk, die kleine dingen!

 

6. Aardbeienvlaaivulling:

Op dit moment het op 5 na best bekeken recept op de blog. Het mag dan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje met aardbeien inspiratie. Dit is ook een goede manier om een aardbeien-overschot te verwerken en op een later moment te kunnen gebruiken.

7. Aardbeienkwarktaart met soesjes:

Nog een taart waar jullie wel raad mee weten. In deze taart verstopte ik slagroomsoesjes. Die komen mooi te voorschijn na het aansnijden. Geen taartje zonder oven maar op een wat koelere zomerdag is het een leuk bakklusje.

 

8. Monchou cakerol:

Dit is dé topper van 2018. Ik kan me niet voorstellen dat er verder in het jaar nog een baksel komt dat de blog zo’n push-up geeft als deze topper! Hij staat nu ongeveer 4 maanden op de blog. Er gaat geen dag voorbij dat hij de meeste pageviews trekt. Kan je mooi de net gemaakte aardbeienvlaaivulling (nr. 6 in deze lijst) gebruiken.

 

  9. Bosvruchtensaus:

Sausjes maken is leuk om te doen. Ze zijn ook veelzijdig in gebruik. Over het (zelfgemaakte aardbeien)roomijs, over een cake, door de vla. Je kan er echt alle kanten mee. Op de blog vind je zowel een aardbeiensaus als een bosvruchtensaus.

10. Bosvruchtencakejes:

Deze cakejes zijn eenvoudig om te maken. De smaak en kleur breng je aan met het sausje van nummer 9 en met wat extra fruit toegevoegd. Hoe zomers kan het zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *