Cupcakes

Aardbeien mini-cupcakes

Vandaag is het vrijdag… Vrijdag is voor mij de dag waarop ik vaak iets bak voor/met de kinderen. En midden in de aardbeientijd is het dan ook niet gek dat ik aardbeien cupcakes bakte. Zeker niet omdat er hier een paar grote aardbeien ‘diefjes’ opgroeien. Om ze echt kids proef te maken gebruikte ik mijn mini cupcake bakblik. Ideaal formaatje voor kinderen. Kunnen ze er nog een nemen als ze hem op hebben šŸ˜‰

DSC01501 met watermerk

Dit heb je nodig voor ongeveer 13 mini cupcakes:

Voor de cake:

50 gram zachte roomboter

50 gram fijne kristal suiker

1 M ei

50 gram zelfrijzend bakmeel

snufje zout

beetje citroenrasp

1 eetlepel melk

65 gram aardbeien in kleine stukjes

Voor de kruimels:

20 gram suiker

30 gram roomboter

50 gram bloem

tipje zout

Voor de aardbeiensaus:

50 gram aardbeieren

15 gram suiker

10 gram water

(dit kun je evt. ook vervangen door aardbeiensaus uit een fles)

Eventueel ter garnering:

Schijfjes aardbei

munt blaadjes

En verder:

Mini cupcake bakblik

12 – 13 mini cupcake vormpjes

(Heb je geen mini dan kun je ook een normaal formaat gebruiken)

DSC01497 met watermerk

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 155 graden.

Zet de cupcake vormpjes in het cupcake bakblik

Mix de boter met de suiker in ongeveer 10 minuten luchtig

Klop het ei toe en mix deze in 2 a 3 delen door de boter en suiker. Voeg het volgende deel pas toe als het eerste deel opgenomen is.

Voeg de melk en de citroenrasp er door en mix dit ook door tot de melk opgenomen is.

Spatel de zelfrijzend bakmeel er voorzichtig door heen.

Voeg de aardbeienstukjes toe en spatel deze er ook voorzichtig door.

Verdeel het cakebeslag over de cupcake vormpjes.

Kneed een kruimeldeeg van de30 gram  boter, 20 gram suiker en 50 gram bloem met een tipje zout.

Verdeel de kruimels over de cupcakes.

Bak de cupcakes in ongeveer 15 minuten gaar en lichtbruin.

Laat de cupcakes volledig afkoelen.

Kook intussen de aardbeien met het water en de suiker voor de aardbeiensaus 15 minuten. 

Pureer de aardbeien.

Zet de pan terug op de warmtebron en laat de saus iets inkoken.

Laat de saus volledig afkoelen.

Drizzle de saus over de afgekoelde cupcakes. Leg op iedere cupcake een blaadje munt en een schijfje aardbei.

Smullen maar!

  DSC01503 met watermerkTip:

Geen (mini)cupcake bakblik? Je kunt het recept ook keer 5 doen. Dan bak je er een grote cake van. Het kruimeldeeg hoef je dan waarschijnlijk niet te vermenigvuldigen met 5 maar met 3. Probeer dit even uit.

Lees de tips bij het basisrecept cake nog eens goed door.

Een gedachte over “Aardbeien mini-cupcakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *