Grote koeken·Recepten

Sneeuwster cakerol

Ik begin steeds meer plezier in het bakken van een cakerol te krijgen. Met een beetje een goede planning zijn ze binnen anderhalf uur klaar. Verder zijn ze ook niet zo groot wat voor ons gezinnetje van 4 personen ideaal is voor bijvoorbeeld het weekend. En het is natuurlijk ook gewoon niet zo’n grote hap als een punt taart. Nu maakte ik pas dus een taartje in de vorm van een cakerol. Met een aangebroken en in de wegstaande fles advocaat in de koelkast en een restje slagroom van een andere taart was het idee voor sneeuwster cakerol zo geboren. Op die manier had ik weer lekker snel en makkelijk restjes opgeruimd. Bovendien ging ik een middagje op visite bij opa en oma en dan is wat lekkers meenemen het beste dat je als kleindochter doen kan, toch?

Dit heb je nodig:

Voor de cakerol:

4 m eieren

80 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

5 gram citroenrasp

65 gram bloem

20 gram custard

snufje zout

 

 

Voor de vulling:

250 ml slagroom

100 gram mascarpone

2 zakjes vanillesuiker

1 eetlepel poedersuiker + extra om te strooien

paar flinke eetlepels advocaat

 

En verder:

Bakplaat bekleed met bakpapier

Zeef

Theedoek

 

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Splits de eieren.

Doe de eiwitten in een vetvrije mixerkom en klop het schuimig.

Voeg de helft van de suiker toe en klop het eiwit stijf.

Voeg de overige suiker, de citroenrasp en het zout toe aan de eigelen.

 

Klop deze op tot ze bijna wit zijn.

Voeg het opgeklopte eigeel toe aan het eiwit en roer het voorzichtig door elkaar.

Zeef de bloem en custard boven de kom en spatel het voorzichtig door het eiermengsel.

Spreid het beslag uit op de bakplaat.

Bak de biscuitplak in ongeveer 8 minuten gaar.

Leg intussen een theedoek klaar en bestuif deze ruim met poedersuiker.

Stort de biscuitplak met het bakpapier naar boven op de theedoek.

Verwijder voorzichtig het bakpapier.

Rol de biscuitplak en theedoek strakt op.

Laat de biscuitplak opgerold afkoelen.

Klop intussen de slagroom met de mascarpone en beide suikersoorten stijf.

Bewaar de opgeklopte vulling in de koelkast tot gebruik.

Rol de afgekoelde biscuitplak af maar laat hem op de theedoek liggen.

Verdeel de slagroom over de rol. Laat ongeveer 5 cm van één lange rand leeg.

Verdeel een paar eetlepels advocaat royaal over de hele lengte van de cakerol (de andere kant als je leeg gelaten heb)

Rol de cakerol in de lengte op, maak gebruik van de theedoek. Begin aan de kant waar je de advocaat verdeelde.

 

Bestrooi de bovenkant royaal met poedersuiker.

Bewaar de cakerol in de koelkast.

 

2 gedachten over “Sneeuwster cakerol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *