Recepten·Taarten

Monchou cakerol

Liefhebbers van monchoutaart opgelet! Bij dit paradetaartje lik jij je vingers ongegeneerd af. Daarna moet je je bedwingen om de schotel niet een zelfde beurt te geven. Zo lekker is deze monchoutaart make over! In plaats van te paraderen op een koekjesbodem is de vulling van je favoriete taart ingerold in een heerlijke dunne plak biscuit. Dat is pas smullen, zeg!

 

Dit heb je nodig voor een bakplaat van ongeveer 27×35 cm:

4 m eieren

80 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

5 gram citroenrasp

65 gram bloem

20 gram custard

snufje zout

200 gram monchou zacht en luchtig

250 gram slagroom

3 zakjes vanillesuiker

1 zakje klop-fix

aardbeienvlaaivulling

poedersuiker

En verder:

Bakplaat bekleed met bakpapier

Citroensap

Theedoek

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de mixerkom en garde schoon met citroensap.

Splits de eieren.

Klop het eiwit met de helft van de suiker stijf

Klop het eigeel met de rest van de suiker, één zakje vanillesuiker en de citroenrasp tot het licht van kleur is.

Spatel het eigeel en het eiwit voorzichtig door elkaar.

Zeef de bloem, de custard en het zout boven de mengkom.

Spatel de bloem door het eimengsel.

Spreid het beslag over de bakplaat uit. Strijk het glad met een mes.

Bak de biscuitplak in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.

Maak de theedoek licht vochtig.

Stort de biscuitplak op zijn kop op de theedoek.

Trek voorzichtig het bakpapier los. Lukt dit niet maak het dan lichtvochtig met een vaatdoek

Rol de biscuitplak en de theedoek in de breedte op,

Laat de rol zo afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker en de klop-fix stijf.

Roer de monchou los in een kom.

Voeg de monchou toe aan de stijfgeklopte slagroom en meng het goed door elkaar.

Rol de biscuitplak uit.

Spreid twee derde van het monchou mengsel over de biscuitplak uit. Zorg dat je aan een brede kant een centimeter of 3 geen vulling smeer.

Haal de aardbeien uit de vlaaivulling.

Spreid de vlaaivulling gelei uit over het monchou mengsel. De vlaaivulling moet ongeveer 2/3 van de monchou bedekken.

Hou ongeveer 10 hele aardbeien achter voor de decoratie.

Verdeel de rest van de aardbeien in 2 banen over de vlaaivulling.

Rol de rol op. Leg hem op een bord neer.

Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.

Spuit de overgebleven monchou op de tol

Garneer de rol met de achtergehouden aardbeien.

Bewaar de rol tot serveren in de koelkast.

 

8 gedachten over “Monchou cakerol

    1. Oeh! Heb jij daar het recept van online staan? Koffie lust ik niet maar als het in een baksel zit 😀 Momenteel zit ik ook echt in zo’n koffie / tiramisu fase.

      Deze was echt heerlijk, ja. Zo op ook 😉

    1. Hey Lynn,

      Thank you for visit my recipepage. This page is in Netherlands. My Englisch is not so good and American englisch not at all. Mayby you can use Google Translate?

      Kind regards,

      Adrienne

  1. Hoi, Ik heb precies alles zo gedaan zoals omschreven, echter werd de bodem kurkdroog na het mengen met het eimengsel..kloppen de hoeveelheden?

    1. Hoi Ine,

      De hoeveelheden kloppen. Er staat op dit moment nog een biscuit in mijn oven met dezelfde verhoudingen. Ik snap niet helemaal wat je bedoel met dat het ‘kurkdroog werd na het mengen met het eimengsel’, dit herken ik niet bij mijn eigen beslag. Heb je eerst het opgeklopte eiwit met het opgeklopte eigeel gemengd, daarna de bloem boven het gemengde ei gezeefd en erdoor gespateld?

      Groetjes,

      Adrienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *