Bakkriebels uit tips

Het Aardbeienterras

Wil je deze vakantie een leuk uitstapje maken? Dan heb ik echt een super leuk idee voor jullie! Ooit weleens van ‘Het Aardbeienterras’ gehoord? Ik breng er vandaag verandering in! Wel over gehoord maar er nog nooit geweest? Gaan! Echt zo leuk! Zeker met kinderen is het een absoluut topuitje. Ook nog eens super betaalbaar: Gratis entree en versnapering die tussen € 1,25 en € 5,0o kosten. Ik ben er gisteren geweest. Ja echt… Gisteren! Het is nu kwart over 8, eigenlijk ben ik best een beetje moe. Maar dit moet ik met morgen (vandaag dus 😀 ) met jullie delen! Dus type ik dit berichtje nog even en schuif ik het recept dat voor vandaag in de planning stond 2 weken door.

Onze aankomst

Je weet het he… De beste buurvrouw heb ik! Zo eentje die het hele jaar week in week uit één dag op onze ukken past. Ze is in mei jarig en krijgt dan (uiteraard!) een cadeautje van ons. Maar dan willen we iets geven wat écht leuk is en waaruit blijkt dat we waarderen wat ze voor ons doet. 2 Jaar geleden gingen we voor de eerste keer een dagje met de kinderen weg. Dit jaar bedacht ik dat het super leuk is om dat nog een keertje te doen. Ik weet niet meer hoe ik er op kwam, dat is ook niet belangrijk maar ineens was daar ‘Het aardbeienterras’. Dat was nog eens een leuk cadeau! Na een klein uurtje rijden parkeerden we onze auto’s in Rijsbergen, een plaatsje tussen Breda en Zundert. Mijn kinderen zaten, bij het zien van de vele speeltoestellen al te juichen in de auto. Bij de buurvrouw was het niet veel anders. Terwijl wij nog bezig waren onze spullen te pakken renden de kinderen al de kant van de speeltoestellen op. Omdat er geen entree betaald hoeft te worden renden ze gelijk maar door.  Want zo enthousiast als ze waren werd er direct al volop op de trampolines gesprongen, werd het aardbeienspringkussen door hen ingewijd en namen ze een kijkje in de aardbeiencaravan. Wij haalden een heerlijk kopje (aardbeien)thee voor ons zelf en een kan aardbeienlimonade voor de kinderen, strekten onze beentjes en hebben eerst maar eens een uurtje gezeten.

High Strawberry

Na dat uurtje was het tijd voor het echte cadeautje van de buurvrouw: Een high strawberry. Jawel! Een high tea waarin de aardbei centraal staat. Omdat we met 4 kinderen en 2 volwassenen waren bestelde ik de high tea voor 3 personen. Met het idee in mijn achterhoofd dat ik dan altijd nog wat bij kon halen mocht het nodig zijn maar dat was het niet. We kregen een etagère vol met heerlijke aardbeientraktaties. Simpel en basic. Veel kant en klaar producten (bijvoorbeeld de korstschelpen en een taartbodem) waar de zelf gekweekte aardbeien op verwerkt waren. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee! Lust je aardbeien? Dan lust je dit ook. De High Strawberry bestaat uit een korstschelp met aardbeien, een taartpunt met aardbeienjam en aardbeien, een Brusselse wafel met aardbeien, een beschuitje met aardbeienjam en aardbeien, mellow cakes en een chocoladefondue met heel veel verse aardbeien. Achteraf krijg je nog een bolletje ijs. Ook ontbreekt de pot (aardbeien)thee niet.

De high strawberry moet 1 dag van te voren gereserveerd worden en kost €12,50 per persoon.

Aardbeien knippen en een speurtocht:

Na de High Strawberry was het tijd voor een paar van de vele leuke activiteiten die, tegen betaling van een klein bedrag of gratis gedaan kunnen worden. Als je hier bent kan je natuurlijk niet weg zonder je eigen aardbeien te plukken. Voor jong en oud is dit super leuk om te doen. Dat was dan ook wat onze kinderen (en wij ook) als eerste gedaan hebben. Ik kocht voor ieder kind één bakje die ze met zelf geknipte aardbeien mochten vullen. Voor mijn gevoel was het vrij druk en we moesten dan ook even wachten tot we aan de beurt waren. Daarna gingen de kinderen twee aan twee aardbeien knippen. Je mag aardbeien, vanwege de teerheid van de vrucht, niet plukken zoals je een appel doet. Je knipt de vrucht met een schaar van de plant. Na een paar minuutjes waren ze alle vier een ervaring rijker. Ik denk niet dat ze die snel zullen vergeten. Op de terugweg viel Rosalie in slaap, toen ze wakker werd zei ze als eerste: ‘Mama, ikke abeitjes plukt, leuk, he?!’

    En uiteraard waren ze ook een bakje aardbeien rijker!

Na het inleveren van de schaartjes namen ze alle vier hun ‘1e klas aardbeienknipper’ diploma in ontvangst waar ze natuurlijk ook nog even mee op de foto gingen.

Daarna deden we de speurtocht nog. Hierbij moesten we aan de hand van opdrachten op zoek naar 11 opdrachten opzoek letters. Deze letters vormden met elkaar de naam van een aardbeienras. De kinderen sjeesden steeds op één van de vele fietsen van het aardbeienterras voor ons uit. Ook deze activiteit was geslaagd dus! En toen vonden ze het hoog tijd worden voor… Jawel… Het springkussen en de trampoline. Dus strekten wij onze benen nog maar even, genietend van een portie poffertjes of een zakje chips met wat drinken.

De kassen:

De aardbeien op het aardbeienterras groeien in kassen. Je kan een kijkje nemen in de kassen en zo de verschillende groeistadia van een aardbeienplant zien. Bij het toiletgebouw ligt een stapel a4 velen met daarop een precieze uitleg van de verschillende stadiums. Op deze manier kan je een zelfrondleiding langs de kassen doen.

De verschillende groeistadiums van een aardbeienplant:

Conclusie:

Een super leuk uitje voor een simpel en low budget dagje weg met de kinderen. Het is leuk en leerzaam voor hen. Ze kunnen lekker hun energie kwijt en Daarnaast geniet je zelf ook van een heerlijk dagje uit en natuurlijk een aardbeienversnapering! De versnaperingen zijn simpel, snel klaar te maken en zullen bij de meeste mensen in de smaak vallen. Toen wij hier waren dacht ik ook: Hier ligt nog een kans! Met zulke mooie producten kan je nog veel meer doen. Het lijkt me onwijs gaaf om ooit zelf zo’n soort ‘bedrijfje’ te runnen en volledig los te kunnen gaan op de catering. Wie weet… Ooit… Ooit… Tot die tijd droom ik nog even verder 😉 De wachttijden bij het bestelraam kunnen trouwens flink oplopen op drukke momenten. De meiden doen hun uiterste best. Je merkt dat ze allemaal enthousiast zijn en zich enorm inzetten. Voor de meeste zal dit (schat ik in) een vakantiebaantje zijn en is dat voorbij voor ze snel en gestructureerd een bestelling af kunnen handelen. Laat je hier echter niet door tegen houden: dat is het helemaal niet waard!

 

Wat jij moet weten over ‘Het Aardbeienterras’:

De website vind je hier

De Facebook pagina vind je hier

Adres: Pannehoefsebaan 31, Rijsbergen

Openingstijden: Dagelijks van 10.00 – 18.00 uur

Toegangsprijs: Gratis

Parkeren: Voldoende, gratis

Consumpties:

Koffie en thee € 1,25 / Ranja per kan: €3,00 / Frisdrank: €1,85

Taart, beschuitje met aardbeien of korstschelp met aardbeien en slagroom: €1,25 / €1,50

Activiteiten:

Zelf aardbeien knippen: €1,95 per bakje.  €5,00 borg per schaartje, krijg je weer retour na inleveren van het schaartje

o.a. Quiz, puzzeltocht, schop de kwar: Gratis

Voor alle activiteiten en de prijzen: kijk even op de website onder het kopje activiteiten

 

Een gedachte over “Het Aardbeienterras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *