Woensdag… De dag waarop (de laatste tijd) iedere keer een receptje verschijnt met iets waar je je taart mee kan vullen of versieren. Aan het begin van dit aardbeienseizoen heb ik een receptje voor jullie waarmee je zelf aardbeien vlaaivulling kan maken. Wist jij dat je daar helemaal niet veel voor nodig heb? Het bestaat uit maar 4 ingrediënten die je misschien wel allemaal in huis heb. Het is een receptje die ook weer in de categorie ‘leuk, simpel en snel’ past. Ik vind het zo leuk om te zien dat je iets wat je in de winkel koopt thuis ook makkelijk kan maken. Als je aardbeien in huis heb is het na het wassen en het verwijderen van de kroontjes helemaal peanut. Maak je hem met mij mee?
Dit heb je nodig:
400 gram aardbeien
100 gram water
30 gram suiker
10 gram aardappelzetmeel
En verder:
pannetje
spatel
Zo ga je te werk:
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Hele grote aardbeien kun je in stukjes snijden.
Doe de aardbeien in de pan, voeg 85 gram water en de suiker toe.
Zet de warmtebron middelhoog aan en breng de aardbeien aan de kook.
Kook ze tot de aardbeien zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Los de aardappelzetmeel op in het achtergehouden (15 gram) water.
Voeg het aardappelzetmeel mengsel toe aan de aardbeien en roer tot het ingedikt is. Zet dan de warmtebron uit.
Schenk de vlaaivulling in een schone pot, draai het deksel er op en laat het zo afkoelen.
Tip:
De hoeveelheid suiker is afhankelijk van hoe zoet de aardbeien zijn. Je kunt dit aanpassen naar wens.
Hoe lang kun je dit in de koelkast goed houden?
Hoi Lisa,
In de koelkast is het ongeveer 3 dagen houdbaar. Zo lang het voor eigen gebruik is, kan je het uiteraard gebruiken zo lang je zelf verantwoord vind. Gebruik je het voor derden dan is 2-3 dagen echt het maximum.
Groetjes,
Adrienne