Inspiratie artikel

10 x Buiten bakken in de zomer

In de zomer kan je heerlijk buiten in het zonnetje bruin bakken. Heerlijk toch! Alleen ben ik daar de persoon niet naar. En daar doelde ik nu niet op. Je kan namelijk ook prima buiten bakken door je bakapparaten buiten te zetten. Waarom wel buiten koken en niet buiten bakken? Een oven buiten zetten zie je mij niet snel zien doen maar wat denk je van de airfryer, een wafelijzer, een cakepopmaker of een donut maker? Om jullie allemaal zover te krijgen dat je deze zomer lekker door bak deel ik vandaag 10 inspiratie ideeën die jij met één van de voorgenoemde apparaten buiten kan maken. Reken maar van yes dat iedereen blij verrast is met het warme weer.

 

a: Bakken in de Airfryer:

 

Ik ben nog steeds af en toe aan het bakken in de airfryer. Met de nadruk op af en toe want ik vind het lastig! Het lukt me (nog) niet om baksels in één keer goed uit de airfryer te krijgen. Er is een stelregel die zegt dat je bij een airfryer de helft van de baktijd nodig heb. Dat is tot nu toe bij de Airfryer XXL nog niet het geval. Met Steven zijn verjaardag mislukte er nog een appeltaart. En die had er toch bijna driekwart van de normale tijd ingezeten… Gelukkig zijn er ook dingen die wel goed gelukt zijn. Met die gelukte recepten kan jij deze zomer prima aan de slag.

1. Appelmoes cake met peer uit de airfryer

 

Deze heerlijke cake is licht en smakelijk doordat de boter in het recept vervangen is door appelmoes. Je cake krijgt hierdoor een zijdezachte fruitsmaak. In het recept gebruik ik peer maar ander zomerfruit zal hier ook heerlijk bij smaken.

2. Peer speculaas crumble

 

Oké… Dit gaat maar even om het idee. Een speculaas crumble trekt je waarschijnlijk helemaal niet zo hartje zomer. Vervang de peer door aardbeien, kersen en frambozen voor een heerlijke rood fruit crumble. Laat de speculaaskruiden en schuddebuikjes achterwege en je hebt zo een zomerse crumble gemaakt. Bolletje ijs er bij en je hebt een heerlijk nagerecht!

 

 

b: Bakken in een oublieijzer

Met het ijzer voor dunne wafels bak je zelf heerlijke stroopwafels. Maar dat niet alleen. Deze zomer bak je ook de hoorntjes of wafels voor je zelfgemaakte of gekochte ijs zelf. Zo geef je je dessert een mooie upgrate. Lekker buiten van de zon genieten en toch bezig zijn met je hobby. Beter kan niet toch?!

3. Citroenwafels

Citroen is nu zo’n zomerse smaak die verkoeling brengt. Deze wafels smaken dan ook naar de zomer. Spuit er een flinke toef slagroom op en serveer er fruit naar keuze bij.

4. Stroopwafels

 

Echte Hollandse stroopwafels mogen in dit rijtje niet ontbreken. Heb je trouwens gezien hoe de Engelse deelnemers van de Great Brittische Bake Off het er van af brachten in de derde aflevering? Hun technische opdracht was het bakken van Dutch Syrup waffles. Met dit recept breng jij het er hopelijk beter van af dan de deelnemers 😉

 

c: Bakken in een cakepopmaker

Het makkelijkste voor een cakepopmaker vind ik een simpel cake recept. Zo staan er al aardig wat recepten op de blog. Vandaag deel ik ze niet allemaal met jullie maar ligt ik er 3 voor jullie uit. De 3 die het beste in dit inspiratie artikel passen en omdat ik ze gewoon heel erg lekker vindt.

5: Stracciatella cakepops

 

 

Chocolade is dan misschien niet de meest veilige keuze op een warme dag maar zonder chocoladevoetje zijn deze cakepops ook heerlijk. Ze smaken naar vanille en naar chocolade. Echt heerlijk!

6: Framboos – witte chocolade cakepops

Deze cakepop topper met zomerfruit mag niet ontbreken in dit inspriatie artikel. Framboos en witte chocolade zijn een heerlijke klassieke combinatie en dan snap ik volledig! Wil je niet geen voetje van witte chocolade? Hak dan wat chocolade fijn en spatel dit door het cakebeslag.

7: Appel-kaneel cakepop

Deze zijn ook zo ongelofelijk lekker! Hoewel het eigenlijk meer een herfst smaak is lust ik deze in de zomer ook zeker wel! En ook handig: Geen geklier met chocolade 😉 De stukjes appel er in zorgen voor een heerlijke frisse smaak.

d: Bakken in de donutmaker

Hier zou ik best nog wat creatiever mee mogen zijn. Wie weet komt dat deze zomer wel na het delen van dit artikel. Tot nu toe gebruik ik ook hiervoor gewoon een cakebeslag. Door de vorm, het glazuur en de sprinkles zijn het toch donuts.

8: Oranje donuts

Glazuur kan je kleuren. Dus in plaats van oranje kleurstof voor een Koninklijke variant maar jij gewoon een super lieve roze variant voor je prinsesje of een blauwe voor je stoere ridder. Nou ja… Welke kleur glazuur je ook maakt ze zullen vast in de smaak vallen.

e: Bakken in een wafelijzer

Met het wafelijzer dat geschikt is voor dikke wafels maak je ook heerlijke zomerse recepten. Ook hiervan staat er nog niet zo heel veel online maar vast genoeg om jou vandaag mee te inspireren. En om je morgen mee aan de slag te laten gaan. Of ga jij er vandaag gelijk werk van maken?

9: Brusselse wafels

Deze wafels smaken zo al heerlijk. Combineer je ze met aardbeien, slagroom en vanilleijs dan maak je er helemaal een heerlijke traktatie van. Door de neutrale smaak is deze wafel met alles te combineren wat jij lekker vindt.

 

10: Snickerdoodle wafels

Deze wafels worden na het bakken door een suiker-kaneel mengsel gehaald. Hierdoor is de wafel wat zoeter. Wist je dat dat trouwens ook heel goed combineert met aardbeien? En wat denk je van banaan?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *