Dit is echt zo lekker! De combinatie van witte chocolade en framboos. Het is niet de eerste keer dat er een receptje op de blog kom met deze smaakcombinatie. Eerder maakte ik er al eens eierkoeken mee. En vandaag komt deze combinatie terug in cakepops. Wij zijn gek op deze kleine cakeballetjes. Het zijn heerlijke kleine hapjes, lekker bij een kop thee of gewoon zomaar even tussendoor. Eigenlijk te klein om het er bij één te laten. Neem er gerust twee. Je moet er volgens mij wel vier of vijf eten voor je een hele cupcake op heb. Reden genoeg dus om er gewoon nog één te nemen.
Dit heb je nodig voor ongeveer 30 cakepops:
100 gram roomboter op kamertemperatuur
100 gram suiker
4 M eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
mespunt citroenrasp
30 frambozen
200 gram witte chocolade
10 gram melk
En verder:
Spuitzak
cocktailprikkers
3 lege eierdozen
aluminiumfolie
Zo ga je te werk:
Verwarm het cakepop apparaat voor.
Bedek de eierdozen met aluminiumfolie
Mix de boter met de suiker, de citroenrasp en het zout in ongeveer 10 minuten licht en luchtig.
Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het ei volledig opgenomen is. Voeg met het laatste ei ook de melk toe.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel dit er voorzichtig door.
Doe het cakebeslag in een spuitzak.
Vet eventueel het cakepop apparaat in.
Spuit in iedere holte wat cakebeslag. Druk er een framboos in. Spuit eventueel nog wat cakebeslag er over.
Doe het apparaat dicht en bak de cakepops in ongeveer 5 minuten gaar.
Haal de cakepops voorzichtig uit het apparaat. Ik vind dit het handigst met twee cocktailprikkers.
Leg iedere cakepop voorzichtig een holte van de eierdoos. Zo blijven ze tijdens het afkoelen een beetje rond.
Laat de cakepops volledig afkoelen.
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Dompel de cakepops één voor één in de witte chocolade.
Leg de cakepops op aluminiumfolie of bakpapier en laat zo de chocolade uitharden.
Doe de overgebleven chocolade in een spuitzak en drizzle dit over de cakepops heen.