IJs·Kleine koekjes

Citroenwafels

Met de tropische hitte van 2 weken gelden is het heerlijk om wat verkoeling buiten (of juist binnen) te zoeken. Niet echt de meeste ideale tijd om je oventje lekker op te stoken en er flink op los te gaan bakken. Gelukkig heb ik niet alleen een oven waar ik in kan bakken maar ook nog een aantal andere apparaten. Zo haalde ik vorige week het wafelijzer van zolder, parkeerde hem buiten en ging daar lekker aan de slag. Ik wilde graag van die dunne wafeltjes bakken maar had geen trek in hele zoete wafels. In eens viel mijn oog op een citroen die al een paar weken lag te liggen. En dat resulteerde in een stapeltje frisse, knapperige wafeltjes. Deze keer heb ik ze gewoon plat gelaten maar je kunt ze ook prima tot hoorntje, rolletje of bakje vormen.

DSC02924 met watermerk

Dit heb je nodig voor ongeveer 15 wafels:

125 gram witte basterd suiker

35 gram water

100 gram bloem

1 M ei

snufje zout

50 -75 ml citroensap

50 – 75 ml water

30 ml citroen brandewijn

DSC02918 met watermerk

Zo ga je te werk:

Doe de suiker met 35 gram water in een pannetje. Zet de hittebron matig aan en roer tot de suiker opgelost is in het water, zorg dat het water niet gaat koken.

Haal de pan van de hittebron af.

Zeef de bloem boven de pan en spatel het door de suikerstroop. Zorg dat de bloem volledig vermengd is met het water.

Voeg het zout en het ei toe en roer ook deze door tot het volledig vermengd is.

Voeg de brandewijn, 50 ml water en 50 ml citroensap toe. Roer tot ook dit volledig vermengd is. Het mengstel is nu ongeveer  zo dik als dun pannenkoekbeslag. Is dit niet het geval voeg dan wat smaak citroensap en/of water toe.

Warm het wafelijzer voor en vet het zo nodig in.

Schep wat wafelbeslag op het ijzer en bak ze tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.

Laat ze plat afkoelen op een bord.

Herhaal dit tot het beslag op is. DSC02919 met watermerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *