Taarten

Witte chocolade – Oreo monchoutaart

Snel naar recept
We maken er vandaag een feestje van! Bij een feestje hoort natuurlijk een taart. En vandaag is dat een overheerlijke witte chocolade – oreo monchoutaart. Als dat geen feestje is! Witte chocolade, monchou en oreo… Lekkerder kan niet, toch?
Waarom is het feest?

Dat feestje vieren we omdat er voor het eerst sinds mei weer een nieuw recept online is gekomen. Ben je benieuwd hoe het met ons ging in de afgelopen 5 maanden? Scroll dan even door naar beneden voor een update. En om je nu alvast gerust te stellen: Het was niets ernstigs! Voor hier gaan we weer snel terug naar het recept want dat is natuurlijk de beste reden dat jij hier bent.

Monchou, wie lust het niet?

Laten we even heel eerlijk zijn: Monchou is één van de meest gewaardeerde ingrediënten die ik in de keuken gebruik. Wanneer er een recept met Monchou online komt zorgt dit voor hoge bezoekersaantallen. Dat is wel echt de kers op de taart hoor 😉 Naast jullie, maak ik ook het thuisfront blij met Monchou, zowel Jasper als Rosalie is gek op monchoutaart.

Witte chocolade en Monchou: Een gouden duo

Voor Rosalie geldt ook nog dat ze gek is op witte chocolade en op oreo’s. Deze taart was dan ook een droomtaart voor haar. De witte chocoladesmaak vult de smaak van de monchou goed aan. Wist je dat het ook ideaal is als versteviger? Als je het recept maak zul je merken dat deze taart wat stabieler / steviger is dan dat je normaal gewend ben bij monchou. En dat heb je dus te danken aan de witte chocolade. Daarnaast hoef je geen extra suiker toe te voegen. De witte chocolade bevat al voldoende suiker om de taart te zoeten. Zo komt het dus dat de witte chocolade – monchou laag uit maar 3 ingrediënten bestaat: witte chocolade, Monchou en slagroom.

Voor de echte monchouliefhebber

Heb jij trek in nog meer Monchoutaarten? Daar weten we hier wel raad mee! Het allereerst recept dat de statistieken van Bakkriebels flink liet groeien, was het recept voor de Monchou cakerol. Daarna volgden er nog flink wat andere recepten met Monchou, die telkens weer een succes zijn. Ben je op zoek naar nog meer bak inspiratie met Monchou? Kijk dan eens bij één van de volgende recepten: Monchou Schuimtaart, Monchou met speculoos en Amarula of Monchoutaart met Abrikoos. Zoek je specifiek naar de combinatie van Monchou met witte chocolade? Misschien is deze slof of deze sneeuwster iets voor jouw.

Koemelkvrij

In theorie is het mogelijk om deze taart koemelkvrij te maken. Door het gebruik van margarine, vegan witte chocolade en een plantaardige roomkaas. Met name met de laatste heb ik persoonlijk wat moeite waardoor ik er zelf niet voor zou kiezen om deze taart koemelkvrij te maken. Laat je daar echter niet door tegenhouden als jij het wel wil doen. Helaas kan ik je echter niet helpen met betrekking tot het vervangen van de ingrediënten en de aanpassingen die je daarvoor aan het recept moet doen omdat ik geen (positieve) ervaring heb met de vervangers voor de witte chocolade en de roomkaas.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Met onderstaande afbeelding is het recept altijd duidelijk te herkennen en makkelijk terug te vinden op je Pinterest borden.

Na 5 maanden ben ik weer terug!

Na 5 maanden, kom ik hier de stilte hier weer doorbreken. 5 maanden lang kwam er geen enkel recept, geen bericht online. Een aantal van jullie vroeg zich af of er iets aan de hand was. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat er niets aan de hand was, maar laten we het ook niet erger maken dan het was: Er was niets ernstigs met één van ons. We hebben een pittig schooljaar achter de rug. En dat vrat energie, zoveel dat ik in mei alleen nog maar snakte naar het stoppen met Bakkriebels. Ik besloot dan ook om in ieder geval tot september geen enkel bericht te plaatsen maar mijn aandacht naar ons gezin en mezelf te verplaatsen.

Inmiddels hebben we de zomer achter ons gelaten en heeft de herfst zijn entree gemaakt. Dit is de periode van het jaar waarin de meeste mensen aan het bakken slaan. En zo ging ook mijn oventje, na weken lang stil staan, weer af en toe aan. En ook al riep ik in de afgelopen tijd meermaals en tegen meerdere mensen dat ik écht overwoog om te stoppen met bloggen, ik kan mijn Bakkriebels niet echt loslaten. Ja, het kost flink wat tijd om de recepten te ontwikkelen, fotograferen en uitwerken. En vooral het laatste is iets waarvan ik niet goed weet wanneer ik het moet doen. Een goede balans en goed moment met een flinke dosis zin is dan ook één van mijn struggles. Of het de komende periode echt lukt om wekelijks een nieuw recept voor jullie online te zetten gaan we dan ook zien. Ik kan wel alvast vertellen dat er flink wat concepten klaar staan. Alleen dat uitwerken, hé 😉

6 gedachten over “Witte chocolade – Oreo monchoutaart

  1. Heerlijk recept, dank je wel! Ik had deze als toetje gemaakt. 1/4 van het recept en dat was voor 5 personen perfect. Ik had er nog verse frambozen doorheen gedaan en wat frambozen ter garnering. Aanrader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *