Cupcakes

Cafè Noir cupcakes met Amaretto

Snel naar recept

Vandaag heb ik een recept voor Cafè Noir cupcakes met Amaretto voor jullie. En dat klinkt net zo lekker als het is. Deze cupcakes bevatten het gouden smaakpalet van koffie, amandel en witte chocolade. Die drie vullen elkaar bijzonder goed aan zonder dat de één de ander overheerst. Daardoor krijg je een heerlijke smaaksensatie in je mond.

Feestje op je bord

Hoewel cupcakes al lang niet meer zo populair zijn als een aantal jaar geleden, kan ik het niet laten om ze te blijven maken. In mijn oven, die altijd warmer is dan hij aangeeft en waar ik in het begin vooral mislukte baksels uithaalde, komen cakes nog altijd verbrand, half gaar of droog uit de oven. Cupcakes daarentegen zijn perfect! Bovendien vind ik zo’n prachtige cupcake een groter feestje op mijn bordje dan een saaie plak cake.

Smeuïg door de amandel

De smaak van deze cupcakes heeft mij positief verrast. Ze zijn heerlijk smeuïg en hebben een subtiele amandelsmaak. Als basis heb ik het basisrecept voor cake gebruikt. Een deel van de bloem verving ik voor amandelmeel. Hierdoor krijg je niet alleen een rijkere smaak, amandelmeel houd je cake ook smeuïger. In plaats van melk of een extract ging er een flinke scheut amaretto door het beslag.

Amaretto, een lekkere smaakmaker

De amaretto die ik voor dit en nog een aantal baksels gebruikt heb, heb ik gekregen. De andere recepten komen ook jullie kant op want Amaretto is een fantastische smaakmaker! Het combineert heet lekker met tal van smaken. De amaretto was onderdeel van de foodybox die ik elke 3 maanden opgestuurd krijg. De box bevat eigenlijk altijd wel iets met alcohol en deze keer zaten er maar liefst twee flessen likeur in: deze Amaretto en een Limoncello. Beide zijn van het merk Villa Massa. De fles amaretto werd als eerste open gemaakt en er is inmiddels al flink wat uit.

Cafe Noir koekjes zijn de lekkerste

Een andere smaakmaker in dit recept zijn de overheerlijke Cafè Noir koekjes van Verkade. Tegenwoordig bakken ze de koekjes kleiner en zijn ze verpakt in een doosje. Ik ben gek op die koekjes! Ken je mijn recept voor Cafè Noir brownies al? Ik kan je ook alvast verklappen dat er binnenkort nog een verrukkelijk recept met deze koekjes online komt.

Vegan witte chocolade

Dan bevat de toef van deze cupcakes ook nog witte chocolade. Om de cupcakes koemelkvrij te houden heb ik vegan witte chocolade gebruikt. Het was de eerste keer dat ik met succes vegan witte chocolade smolt. Het geheim zat hem voor mij in het gebruik van de vegan Choc van Jumbo. Van de drie smaken in deze cupcakes proef je de witte chocolade het minst terug, toch geeft het de botercrème net dat extra beetje dat het helemaal af maakt.

koemelkvrij of niet?

Deze cupcakes zijn dus koemelkvrij. Wil je dit recept koemelkvrij maken dan kan je het recept volgen zoals het beschreven is. Hoeft het voor jouw niet koemelkvrij? Gebruik dan roomboter en gewone witte chocolade. Ook kan je dan een goedkopere Cafè Noir nemen dan de koekjes van Verkade.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Met onderstaande afbeelding kan je het recept altijd makkelijk terug vinden.

6 gedachten over “Cafè Noir cupcakes met Amaretto

 1. Hallo!

  Allereerst bedankt voor dit heerlijke recept!

  Wat mij opviel is dat de citroenrasp nergens meer in het recept terugkomt.. op wel moment voeg jij dit toe?

  Nogmaals dank en hartelijk groet,

  Mady

 2. hoi ziet er heerlijk uit. ik kan de koffiecrumbs nergenst vinden ook niet op de aangegeven site. of type je het daar anders dan hoe jij het het getypt?.
  vr gr samantha

  1. Wat leuk om te horen, Samantha! De cupcakes hoeven niet in de koelkast bewaard. te worden. De kans bestaat dat ze daar uitdrogen. je mag ze gewoon op het aanrecht in een afgesloten bak bewaren. dan houden ze het zeker wel een dag of 4 uit.

   groetjes, Adriënne

 3. hoi heb deze heerlijke cupcakes vandaag gemaakt mijn man kan er niet vanaf blijven. hoelang zijn deze heerlijke cupcakes houdbaar en in de koelkast of buiten de koelkast met als zonder de topping.
  vr gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *