Overige·Taarten

Sneeuwster met witte chocolade – monchou en frambozenvlaaivulling

Snel naar recept

Wanneer is een sneeuwster een sneeuwster? Moet de taart dan een stervormige inkeping aan de bovenkant hebben? En moet hij dan bestoven zijn met poedersuiker? Of moet de taart dan (ook) gevuld zijn met slagroom en advocaat? Als je de naam onleed dan gaat het toch vooral om de sneeuw en de ster. Daarom stel ik bij deze aan jullie een verrukkelijk lekkere sneeuwster met witte chocolade – monchou en frambozenvlaaivulling voor.

Snel klaar

De sneeuwster is een taartje die relatief snel klaar is. Zowel het maken van een biscuit als het maken van een vulling kost niet overdreven veel tijd. Dan heb ik het over het maken van de gewone traditionele sneeuwster. Want eerlijk is eerlijk: Deze kost iets meer tijd. Een frambozenvlaaivulling is niet te koop in de winkel en die moet dus ook huisgemaakt worden. Daarvoor gebruik je diepvriesframbozen, deze zijn het hele jaar verkrijgbaar en ideaal voor het maken van vlaaivulling. Even goed is kost het nog steeds geen uren in de keuken om deze taart te maken.

Frambocello

Om de vlaaivulling nog iets meer frambozensmaak te geven, heb ik Frambocello van het merk Limone d’oro toegevoegd. Deze frambocello dankt zijn intense frambozensmaak aan de hele verse frambozen die gebruikt worden om de likeur te maken. Heb jij deze likeur niet en wil je hem niet aanschaffen voor één taart? Ook zonder deze frambocello is de vlaaivulling erg lekker! Al moet ik zeggen dat de Likeur zo lekker is dat hij een plaatsje in je kast ook zeker waard is 😉

Biscuit drempels

Ik kan me voorstellen dat het bakken van een biscuit voor beginnende bakkers een drempel kan zijn. Zelf heb ik daar ook heel lang ’tegen aan gehikt’. Inmiddels weet ik wat er voor mij wel en niet werkt, iets wat voor iedereen anders is. Ik zal bijvoorbeeld altijd de eieren gescheiden opkloppen. Klop ik het eiwit met het eigeel op dan komt er tijdens het afkoelen standaard een put in het biscuit. En zoals het altijd is met bakken kan het zomaar zijn dat dit voor jou weer anders werkt. Ga daarom vooral lekker aan de slag met de verschillende bereidingswijzes die je voor biscuit kunt vinden en ga op ontdekkingsreis wat het beste bij jouw past. En nu je hier toch bent: Begin vandaag dan eens met mijn manier.

Witte chocolade – monchou

Eén van de eerste recepten waar Bakkriebels het World Wide Web (en vooral Pinterest) mee ‘veroverde’ is de monchou cakerol. Nog steeds is dit één van de meest bekeken recepten van de blog. Hier thuis heb ik een grote monchou-lover. Voor hem maak ik af en toe een lekkere ‘nieuwe’ versie. Deze met witte chocolade door de monchouvulling vond hij fantastisch. Nu hoop ik dat het bij jullie net zo in de smaak valt.

Uitleg stervorm op de bovenkant

Het maken van de stervorm aan de bovenkant kan een uitdaging zijn. Doe dit bij voorkeur met een scherp, niet gekarteld mes. Maak geen snijbeweging maar druk het mes in het biscuit. Nog makkelijker werkt het met een metalen deegschraper. Maak eerst een vertikale snee. Maak hier een plus van door er een horizontale snee bij te zetten. De stervorm maak je nu eenvoudig door aan alle kanten van de plus, nog een snee te zetten.

Koemelkvrij

Deze taart is helaas niet koemelkvrij te maken. Voor Monchou heb ik nog geen goede plantaardige vervanger gevonden. Ook de witte chocolade is een obstakel, want rijstmelk chocolade smelt helaas niet zo makkelijk als gewone chocolade.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande foto zodat je het recept altijd makkelijk terug kunt vinden.

6 gedachten over “Sneeuwster met witte chocolade – monchou en frambozenvlaaivulling

    1. Hoi Marijke,

      Dankjewel! Je kunt de frambocello bij een slijterij kopen. Ik weet dat Mitra het in het assortiment heeft, maar of elke vestiging van Mitra het in de winkel heeft staan weet ik niet.

      Groetjes, Adriënne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *