Taarten

Speculoos – Amarula Ethiopian Coffee Monchoutaart

Snel naar recept

Ik heb vandaag toch weer een fantastisch lekker recept voor alle monchoutaart liefhebbers! Ik combineerde Monchou met speculoos en koffie. Om de taart een extra smaakboost te geven heb ik ook Amarula Ethiopian Coffee toegevoegd. Wauw! Wat een heerlijke smaakcombinatie is dit. Is de naam ‘Speculoos – Amarula Ethiopian Coffee monchoutaart’ al een mondvol, de smaak doet dit dubbel en dwars over!

Lang leve Monchou!

Monchoutaart is de lievelingstaart van Jasper. Hij houdt vooral van de koeklaag in combinatie met de Monchou, vlaaifruit bovenop hoeft van hem niet zo heel erg. Daarom vind ik het leuk om af en toe eens te variëren met andere smaken dan fruit. Zo maakte ik eerder al een Snickers Monchoutaart. Deze keer varieerde ik met koffie, koffieleutjes en speculoos. Een smaakcombinatie die bij de Metseltaart met koffieleutjes enorm goed bevallen is. Deze combinatie met Monchou is één van Jaspers nieuwe favorieten.

Amarula Ethiopian Coffee

In deze taart heb gebruik ik twee doppen (ik gebruik dus de dop van de fles als maatbeker 😉 ) Amarula Ethiopian Coffee. Dat lijkt niet zo veel, maar wat een extra smaakdimensie geeft het gebruik van deze likeur aan de taart! Het is eigenlijk de kers op de taart. Ik kreeg deze likeur in de kerstfoodybox, een PR-box voor bloggers van PR-Bureau Kroon op het Werk. Amarula is een merk waar het PR-Bureau regelmatig mee samenwerkt. Mede daardoor staan er al verschillende recepten met Amarula online zoals een heerlijke Chocolade – Hazelnootcake met koffiemousse. Ook deze cake is gemaakt met de Amarula Ethiopian Coffee likeur. Verder gebruikte ik de gewone Amarula voor een heerlijke Tiramisu vlaai en een hazelnoot-karamelslof.

kleiner formaat taart

Voor deze taart heb ik gekozen om hem in een kleiner formaat te maken. Uit de meeste taarten kan je ongeveer 12 punten snijden. Deze taart heeft een doorsnede van ci. 18 cm en bevat de helft van de ingrediënten die je voor een taart van 22-24 cm doorsnee zou gebruiken. Je kan uit deze taart ongeveer 6 punten snijden. Wil je deze taart groter maken? Dan kan je de ingrediënten makkelijk verdubbelen.

Koemelkvrij

De koffieleutjes en speculoos zijn koemelkvrij. Helaas geldt dit niet voor de Monchou. Er zijn diverse plantaardige vervangers op de markt, die je hiervoor zou kunnen gebruiken. Zelf ben ik tot nu toe niet tevreden over de smaak die deze plantaardige vervangers hebben en hoop dan ook heel erg dan Monchou bezig is om met een plantaardig alternatief. Tot die tijd moet ik echter tevreden zijn met de alternatieven in de winkel. Omdat ik tot nu toe geen goede ervaring met deze plantaardige vervangers heb kan ik jullie ook geen alternatief kan aanraden. Mocht jij wel enthousiast zijn dan kan je deze taart maken met jouw favoriete alternatief. Gebruik in dat geval Soya Whipping in plaats van slagroom.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Met onderstaande foto is het recept altijd makkelijk te herkennen en terug te vinden op het Pinterestbord.

Een gedachte over “Speculoos – Amarula Ethiopian Coffee Monchoutaart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *