Inspiratie artikel

10x bakken met advocaat

Sinds een paar dagen is het lente! Dat betekend dat ook Pasen weer in zicht is. En Pasen betekend ook dat er volop gebakken wordt met advocaat. Ook op Bakkriebels zijn er recepten met advocaat te vinden. In de afgelopen weken zijn er maar liefst 3 recepten met advocaat online gegaan. Ook voorgaande jaren verschenen er af en toe advocaat recepten op de blog. Om jullie nog wat extra inspiratie te geven heb ik 10 van de recepten van de blog gebundeld in dit verzamel bericht. Welke kies jij?

1. Advocaat – lange vinger taart

Eén van de taarten waarvan ik nooit verwacht had dat jullie het artikel zoveel zouden bezoeken. Een taart die al heel vaak is nagemaakt. Had ik dat van te voren bedacht dan had ik beter mijn best gedaan op de foto, haha. Voor mij was het idee niet meer dan het in één keer zoveel mogelijk restjes opmaken. Omdat we hem zelf zo lekker vonden besloot ik hem toch maar met jullie te delen. Nooit verwacht dus dat hij zo in de smaak zou vallen en in één jaar tijd ruim 20.000 keer bekeken zou worden . Deze advocaat – lange vingertaart heeft zijn eerste plaats in dit artikel absoluut verdiend!

2. Bokkepootjes – advocaat taart

Een taartje die voor menig verjaardag gemaakt wordt. Ik proefde hem voor het eerst bij vrienden en maakte er daarna een eigen versie van. Eéntje waar de chocoladesmaak wat meer naar boven kwam. Deze versie heeft dus een bodem van chocoladecake. De twee lagen slagroom, waarvan één met en één zonder advocaat worden gescheiden door een laagje bokkenpootjes. Deze taart blijft één van mijn favorieten.

3. Sneeuwster cakerol

Sneeuwster… Wie is er niet groot mee geworden. Je kan natuurlijk gewoon voor de traditionele gaan maar een opgerolde biscuitplak met slagroom en advocaat er tussen is voor de afwisseling ook weleens lekker.

4. Advocaat koeken

De meeste recepten in dit rijtje bevatten niet alleen advocaat maar ook chocolade. Deze koeken zijn daar geen uitzondering op. Op een zandkoekje wordt een flinke rozet advocaat botercréme gespoten, daarna worden de koeken in de chocolade gedoopt en met bijpassende hagelslag bestrooit. Het chocolade bloemetje maakt het helemaal af.

5. Advocaat- koffiecake

Als koffie met advocaat lekker is waarom dan geen cake met advocaat en koffie er in? De koffiekruimels geven een heerlijke crunch aan de cake. Echt…: Deze cake wil jij maken en proeven!

6. Advocaat sloffen

Ook met sloffen kan je advocaat als ingrediënt gebruiken. Hier als één persoon sloffen gemaakt maar je kan er natuurlijk ook een grote van maken.

7. Advocaat-bavaroistaart


Deze showtopper is nog redelijk nieuwe op de blog. Staat hij bij jou op je baklijstje? Mocht je hem nog niet eerder gezien hebben: Hij verstopt een heerlijke chocoladecake en een chocolademousse.

8. Soezinsoes


Dit is een nieuwe volgers favoriet. Het doet een beetje denken aan een sneeuwster maar dan als soes. En hoe origineel is dat kleine soesje in die grote soes? Het gaat in dit artikel natuurlijk om advocaat maar dat kleine soesje kan je natuurlijk ook vullen met jam, nutella, banketbakkersroom of nog een andere vulling.

9. Sneeuwster cupcakes


Ga je liever voor een cupcake? Maak er dan eens een sneeuwster cupcake van. Snij de bolle bovenkant er af, hol hem uit en vul hem met de advocaat. Slagroom er op, ster in de bovenkant snijden en weer terug op de cupcake. De poedersuiker maakt het af.

10. Sponge kisses

Oké… Ik geef het toe… Bij deze laatste speel ik een beetje vals. Dat gele is stiekem helemaal geen advocaat met banketbakkersroom. Maar hey… Ik weet zo zeker dat deze sponge kisses nog lekkerder zijn als je de banketbakkersroom voor advocaat vervang. Ik ga er alleen geen nieuw recept van maken 😉 Probeer het in ieder geval maar eens uit en laat mij weten wat jij er van vind.

Een gedachte over “10x bakken met advocaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *