Taarten

Bokkenpootjes-advocaattaart

Weet je dat ik, naast de blog, mijn huishouden en onze 2 liever schatten ook nog een 12-urige werkweek in een verzorgingshuis heb? Inmiddels werk ik daar 11 jaar, meestal met veel plezier. Sinds begin dit jaar ben ik van 3 functies teruggegaan naar 1 functie. Heerlijk! Ik doe nu gewoon weer wat ik zo leuk vind en waar mijn kracht ligt. En sinds maart is er, weliswaar geen functie maar wel een taak toegevoegd aan mijn takenpakket. Iedere maandag maak ik taart. En iedere dinsdagochtend worden deze taart per puntje verkocht. Het is een succes! Enorm gewoon. Een groter succes dan ik van te voren had kunnen bedenken. Het begon bij wijze van proef voor 4 weken met één taart. Een simpele, vlug klaar en meestal een ‘no bake’: Monchoutaart, kwarktaart, charlottes, iedere week weer iets anders. Soms een slagroomtaart of een appeltaart. Al snel was één taart te weinig en werden het twee taarten. En soms zijn er weken dat een derde taart ook helemaal verkocht zou kunnen worden. De allereerste taart die ik maakte was een bokkenpootjes-advocaattaart. Nooit eerder gemaakt. Wel geproefd en toen bedacht wat ik er anders aan zou doen om hem nog lekkerder te maken. Die allereerste taart maakte ik dus volgens dat recept-idee in mijn hoofd. Toen ik mijn eerste volgende werkdag binnenstapte werd ik door bewoners en collega’s glansrijk onthaald. De een vond de taart nog lekkerder dan de ander en sindsdien staat hij regelmatig op het taartmenu. een paar weken terug waren er een paar stukjes taart over. Die nam ik mee naar huis, zette ze op foto en tadam… Nu kan ik dit recept ook met jullie delen.

Dit heb je nodig voor een taart van 24 cm doorsnee:

Half pak dr. Oetker wolkencake

1 eetlepel melk

75 gram ei (ongeveer 1,5 M ei)

1125 ml slagroom

250 gram mascarpone

4 zakjes vanillesuiker

6 eetlepels fijne kristalsuiker

200 gram zwarte kip advocaat

2 pakjes bokkenpootjes

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op de temperatuur die aangegeven is op het pak wolkencakemix.

Bekleed bodem en de rand van de bakvorm met bakpapier.

Klop de wolkencakemix, het zakje cacaomengsel uit de wolkencakeverpakking, 125 ml slagroom, een eetlepel melk en 75 gram ei in 3 minuten licht en luchtig.

Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar.

Laat de cake volledig afkoelen.

Maak de taartvorm schoon en droog.

Halveer één pak bokkenpootjes.

Verkruimel het andere pak bokkenpootjes.

Klop 5oo ml slagroom met 200 gram mascarpone, 4 zakjes vanillesuiker en 2 eetlepels suiker stijf. Bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Klop 500 ml slagroom met de overige mascarpone en 4 eetlepels suiker stijf. Spatel voorzichtig de advocaat door de slagroom. Bewaar ook deze tot gebruik in de koelkast.

Snij een dikke plak van de cake van ongeveer 2 – 2,5 cm dik.

Leg de cakeplak in het bakblik.

Verdeel de slagroom gelijkmatig over de bodem.

Leg de gehalveerde bokkenpootjes op de slagroom. De bokkenpootjes die je over heb kan je verkruimelen voor bovenop.

Verdeel de advocaat slagroom over de bokkenpootjes.

Werk de taart af met de verkruimelde bokkenpootjes.

Laat de taart bij voorkeur een hele nacht opstijven in de koelkast.

 

 

Deze taart maken zonder oven?

Koop een kant en klare chocoladecake, snij die horizontaal in 2 cm dikke plakken en bedek daar de bodem van de springvorm mee.

9 gedachten over “Bokkenpootjes-advocaattaart

 1. Hallo,graag zou ik willen weten wat je met de andere helft van de cake doet,gooi je die weg of gaat het erom dat je een mooie vlakke bodem hebt voor de vulling?
  Is de taart erg zoet en machtig,ik wil em maken voor t weekend maar als ik t nu alvast kan aanpassen scheelt dat weer ingrediënten.

  1. Hoi Thirza,

   Er is geen andere helft van de cake 😉 Je bakt namelijk maar een half pak voor dit recept. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn daar op afgestemd. Uiteraard kan je een heel pak bakken. De cake is dan wel erg hoog om als bodem te gebruiken.

   Of de cake zoet en machtig is vind ik heel erg persoonlijk, vooral het zoete. Ik probeer niet meer suiker te gebruiken dan nodig. Kies er desnoods voor om de suiker pas op het laatste naar smaak toe te voegen. Gebruik dan wel poedersuiker in plaats van kristalsuiker of basterdsuiker, die lossen namelijk niet zo makkelijk meer op in stijfgeklopte slagroom.
   Machtig hangt ook samen met de grootte van de punten die je snijd of als persoon aan kan. (Klinkt dat gek?) Ik kies er vaak voor om kleine punten te snijden en daarna nog een tweede puntje aan te bieden 😉 Het moet tenslotte wel lekker blijven.

   1. Je hebt helemaal gelijk,ik had erover heen gelezen maar je geeft idd aan dat het een half pak is.bedankt voor de informatie

  1. Ha Gerte,
   Ja, deze taart wordt zeker stijf zonder gelatine. Klop de slagroom goed stijf en spatel de overige dingen er voorzichtig doorheen, dan komt het zeker goed.

   Groetjes, Adriënne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *