Gebak en Tartelettes·Recepten

Advocaat sloffen

En daar is weer een recept van Jasper zijn verjaardag. Deze keer is het de beurt aan de heerlijke advocaat sloffen. Gelijk een mooi recept om te maken voor de komende Paasdagen. Of ben je er inmiddels al uit wat je gaat bakken? Als het iets van deze blog is laat het dan vooral weten! Je kan me taggen op Facebook of Instagram, je foto’s daar met mij delen of je kan ze naar me mailen. Laat vooral weten wat je ervan vind. Met jouw / jullie feedback kom ik ook weer verder. Maar nu gaan we eerst aan de slag met deze heerlijk mini sloffen.

Dit heb je nodig voor ongeveer 10 sloffen:

135 gram koude roomboter

150 gram witte basterdsuiker

1,5 gram zout

37 gram ei

110 gram patentbloem

115 gram Zeeuwse bloem

7,5 gram bakpoeder

Voor de frangipane:

100 gram spijs

25 gram roomboter

25 gram ei

10 gram bloem

Voor de advocaatslagroom:

200 gram slagroom

40 gram mascarpone

80 gram advocaat

2 zakjes vanille suiker

1 eetlepel poedersuiker

 

Voor de ganache:

50 gram slagroom

50 gram pure chocolade

Voor de afwerking:

Chocoladedecoratie naar keuze

10 theelepels tokkelroom of advocaat

En verder:

Uitrollatjes 6 mm dikte

10 bakringen / rondoringen 8 cm doorsnede

ronde uitsteker 8 cm doorsnee

bakplaat bekleed met bakpapier

steelpan

spuitzak met glad spuitmondje

Zo ga je te werk:

Begin met het maken van het sloffendeeg:

Mix de roomboter met de witte basterd, het zout en het ei tot het goed gemengd is met elkaar.

Zeef de beide bloemsoorten en de bakpoeder.

Voeg ze toe aan het boter-suiker mengsel en kneed er een deegbal van.

Druk het deeg wat plat, verpak het in huishoudfolie en leg het 1 uur te rusten in de koelkast.

Maak intussen de frangipane:

Mix de amandelspijs met de boter tot er geen klontjes meer in zitten.

Voeg het ei toe en mix tot het ei opgenomen is in de amandelspijs.

Voeg de bloem toe en mix tot ook dit goed er door gemengd is.

Doe de frangipane in een spuitzak en zet het weg tot gebruik.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de ringen in met boter en bestuif ze daarna licht met bloem.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet hier de bakringen op.

Ga verder met het deeg:

Rol met hulp van de uitrollatjes het deeg uit tot ongeveer 6 mm dik.

Steek rondjes van 8 cm uit met hulp van de uitsteekvorm.

Leg in ieder bakvormpje een plakje deeg.

Spuit de frangipane op het deeg. Zorg dat je ongeveer 1,5 – 2 cm van de vorm blijf

Bak de sloffen in ongeveer 20 minuten gaar.

Verwijder de bakringen direct nadat je de bakplaat uit de oven gehaald heb.

Laat de bodems volledig afkoelen.

Maak de ganache:

Breng de slagroom aan de kook. Schakel de hittebron uit.

Voeg de pure chocolade toe. Laat het een paar minuten staan.

Roer tot de chocolade goed vermengd is met de slagroom en er een gladde ganache ontstaat.

Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.

Maak de advocaatslagroom:

Klop de slagroom met de mascarpone en de beide suikersoorten stijf.

Spatel voorzichtig de advocaat er door.

Vul een spuitzak met een glad spuitmondje met de slagroom.

Zet het in de koelkast tot gebruik.

Zo doe je de afwerking:

Spuit een flinke ronde rand/ring advocaatslagroom op de sloffenbodems.

Vul de holle ruimte in het midden met een theelepel advocaat.

Drizzle de ganache over de sloffen.

Garneer het geheel af met chocoladedecoratie.

 

Tip: Voor dit recept heb je totaal zo’n 62 gram ei nodig. Dat is meer dan een M ei. Heb je eieren maat L dan heb je aan één ei voldoende.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *