Inspiratie artikel

10 x taarten zonder oven

In de zomer jarig zijn heeft zo zijn voor- en nadelen. Je heb dikke kans dat je een verjaardag buiten kunt vieren. De kans dat het zo warm is dat je geen oven aan wil zetten is er ook. Dat geldt natuurlijk niet alleen bij verjaardagen maar ook bij zomaar een gezellige avond visite of voor taarten voor eigen gebruik. Inmiddels staan er aardig wat recepten op de blog waar je oven voor uit kan en mag blijven. Volgend jaar ga ik nog wat meer inzetten op zomerse smaakjes. Tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik er achter dat veel van de no bake taarten behoorlijke zware jongens zijn. Ik zet de zomerse en minder zomerse in dit artikel nog eens op een rijtje en op de blog zijn er nog meer te vinden. Wie weet zit er eentje bij waarvan jij denkt: Die wil ik… NU!

 

1: Tiramisu taart

De tiramisu taart die ik in januari voor de verjaardag van mijn moeder maakte was een groot succes. Het is weer eens iets anders dan een kwark- of monchoutaart. Met een bodem van café noir, tussenlagen van lange vingers en de romige tiramisuvulling zitten er ook nog eens voldoende structuren in deze taart. Mmmh! Ik lust er nog wel een stukje van.

 

 

2: Aardbeienkwarktaart:

Deze taart vol met zomerkoninkjes is twee weken geleden online gekomen. Hij mag zeker niet ontbreken in deze lijst met heerlijke no bake taarten. Aardbeien zijn deze zomer sowieso mijn favoriet om mee te bakken. Deze taart is echt heerlijk! Mijn seizoensfavoriet. Heb jij hem al een keertje gemaakt?

 

3: Bokkenpootjes-advocaattaart:

Oké oké… Ik smokkel een beetje…! Deze taart staat niet echt als ‘no bake’ beschreven in het artikel. Onder het artikel staat wel een tip om hem ‘no bake’ te maken. En dat is de manier waarop jij het deze zomer ook zeker mag doen. Dit is echt een vlug klaar taartje: Half uur werk om hem in elkaar te draaien.

 

4: Sinaasappel-mandarijn yoghurttaart:

Yoghurt taarten zijn wat lichter van smaak dan kwarktaarten. Zelf hou ik er heel erg van. Deze versie met sinaasappel en mandarijn smaakt niet alleen op 27 april maar ook op 27 juni, 15 juli of welke andere datum dan ook.

 

 

5: Tropische monchou met ananas en kokos:

Een heerlijke variatie op de overbekende monchoutaart. Deze versie met ananas, kokos en citroensap doet je denken aan warme oorden, palmbomen, blauwe zee en een luie stoel, een boek en de hele dag niets doen. Ja.. Nu graag!

 

6: Advocaat- lange vingertaart:

Een restje advocaat, een open pak lange vingers en een pot Benco die bijna over de datum was. Dat was de basis voor deze blog topper. Ja echt… Dit recept wordt vaak bekeken door jullie. Hij verdient zijn plaatsje hier dan ook absoluut!

 

 

7: Banaan-Karameltaart:

Ook deze is gevoelsmatig misschien niet zo zomers maar het genot om je oven uit te laten is ook heel wat waard toch? Zorg wel dat je het blikje karamel kookt op een dag dat het niet zo warm is. Heb je dat gedaan dan is deze taart zo gepiept. Ook dat is wel handig als het zomer is en je het liefst de hele dag buiten in het zonnetje zit.

 

8: Monchoutaart:

De taart die het altijd goed doet en daarom niet mag ontbreken in de lijst. Deze versie is met bastogne en kersenvlaaivulling. Je kan de bastogne vervangen voor theebiscuits en de kersenvlaaivulling voor aardbeienvlaaivulling als je een iets ander wil.

 

 

9: Aardbeien frambozen kwarktaart:

Een echte zomerse taart, dat is deze aardbeien frambozen kwarktaart zeker te weten! Ik vind hem nog steeds één van de lekkerste taarten op de blog. De combinatie van aardbei en framboos is echt zo lekker! Daarbij vind ik de kleuren ook heel mooi.

 

 

10: Monchoutaart met bramen:

Staan er gewoon 3 monchoutaarten in dit artikel… Monchou is bij heel veel volgers favoriet. Dat zie ik telkens weer terug in de statistieken. Dus deze mocht zeker niet ontbreken in deze no bake lijst. Nog heel eventjes en dan zijn er weer volop bramen te plukken! Joepie!

6 gedachten over “10 x taarten zonder oven

  1. Beste Nadine,

   Phileadelfia is inderdaad een alternatief. Ik heb er zelf geen ervaring mee en weet niet of je iets aan het recept moet wijzigen of wat het met de structuur doet.

   Groetjes,

   Adrienne

 1. Hallo Nadine,

  Ik gebruik voor het maken van Monchoutaart altijd de verse kaas van de Aldi.
  Is zachte roomkaas in een bakje, waarbij 1 bakje gelijk staat aan 1 pakje Monchou.
  Ik gebruik ook altijd de houdbare slagroom van de Aldi.
  Het is de taart die bij mij met verjaardagen altijd als eerste op is 🙂

 2. hallo, ik maak altijd mon-chou vlaai met bestonge koeken en boven op blauwe bessen uit de vriezer ( er zitten 3 bl.bes telers bij ons op de straat ) bl.bes met wat geleisuiker en wat gewone suiker en n zakje geleipoeder binden, gewoon de allerlekkerste combi, wil je echt geen kersen uit blik meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *