Recepten·Taarten

Tropische monchou met kokos en ananas

 Inmiddels is het tijd om het tweede taart recept te delen. De tweede van de serie van 5 die ik voor Jasper zijn verjaardag maakte. Hij is fervent liefhebber van monchou. Gezien de statistieken van de blog is hij niet de enige. Eind januari deelde ik het recept van de monchou cakerol met jullie, 6 weken later had het recept bijna net zoveel pageviews als het best bekeken recept van de blog. Ik ben heel benieuwd of deze versie jullie ook zo kan bekoren. Op Facebook vroeg ik onlangs naar de favoriete combinaties van andere monchou liefhebbers. Iemand noemde een versie met ananas, dat klonk mij goed in de oren. Ik gaf er mijn eigen draai aan en dat resulteerde in een tropische monchou met een bodem met kokos, een monchou laag met citroen en een ananas vlaaivulling op de bovenkant. Een heerlijke frisse combinatie!

Dit heb je nodig voor een taart van 20 cm doorsnee (6/8 stukken):

150 gram kokosbiscuits

100 gram roomboter

25 gram kokos

250 gram slagroom

200 gram monchou zacht en luchtig

20 gram citroensuiker

evt. 10 gram poedersuiker

1 zakje klop-fix

1 blik ananas van +/- 550 gram

7 gram aardappelzetmeel

En verder:

Pan

Voorraaddoos

Bakpapier

Zo ga je te werk:

Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier.

Zeef het sap uit de ananas stukjes en vang het op in een steelpan.

Voeg de aardappelzetmeel toe, roer het goed door elkaar en breng het op een laag vuur aan de kook.

Roer het goed door terwijl het indikt. Laat het ongeveer 2 minuten doorkoken.

Zet de warmtebron uit.

Voeg de ananasstukjes toe en roer tot de stukjes en het vocht goed gemengd zijn.

Doe het over in een bakje en laat het afkoelen tot kamertemperatuur voor je het verder verwerkt.

Smelt de roomboter en laat hem iets afkoelen.

Maal de kokosbiscuits tot fijne kruimels.

Voeg de kokos en de roomboter toe aan de koekkruimels.

Meng het goed door elkaar zodat de roomboter goed met de kruimels vermengd zijn.

Stort de kruimels op de bodem van de springvorm en druk ze stevig aan met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel.

Laat de bodem minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.

Klop de slagroom met de citroensuiker en de klop-fix stijf.

Roer de monchou los.

Meng de monchou met de stijfgeklopte slagroom. Voeg naar smaak de extra suiker toe.

Stort het monchou mengsel op de bodem en spreid het gelijkmatig uit.

Laat de taart opstijven in de koelkast.

Verdeel vlak voor serveren de ananas vlaaivulling naar eigen inzicht over de taart.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *