Inspiratie artikel

10 x koekjes bakken

Er staan veel, heel veel recepten voor koek op de blog. Veel grote koeken en veel kleine koekjes maar vooral heel veel lekkere koekjes. En hoewel ik niet zo heel veel koekjes bak (en eet) ten opzichte van 2 jaar terug, hou ik er nog steeds heel erg van. In de loop van de tijd zijn er aardig wat favoriete op de blog terecht gekomen. Sommige zijn langer geleden online gekomen. Andere zijn recenter geplaatst. In deze blog deel ik 10 van mijn favoriete recepten voor koekjes met jullie. De één is simpel en snel klaar. De ander heeft wat meer aandacht nodig. Maar allemaal zijn ze, ik zeg het nog maar een keer 😉 , heel erg lekker. Snel een bak koffie of een kop thee erbij en genieten maar.

 

1. Ferrero Rocher koekjes

 

Nutella en Ferrero, I love it. Als je zegt dat dit in een recept zit is het al bij voorbaat goedgekeurd. Deze koekjes mogen dan ook echt niet ontbreken. Overigens is dit een van de weinige recepten die ik meerdere keren gebakken heb voordat ze op de blog kwamen. Ik gebruikte voor de basis een Amerikaans recept, verbaasde me over de hoeveelheid zout maar dacht het eens te doen zoals er geschreven was. Nou… Dat heb ik geweten! Die koekjes belandde dus met een grote boog in vuilnisbak. Hou je je aan het recept op de blog dan zal je dat niet gebeuren 😉

 

2. Vrolijke bloemenkoekjes

Het is een klusje maar deze koekjes zijn zo leuk! En lekker ook. Dat is uiteraard nog belangrijker maar ja: Het oog wil ook wat. Voor wie een beetje nieuwsgierig is naar de bloemen waar ik niet van hou: Lees vooral het stukje boven het artikel even.

 

3. Amandel-kokoskoekjes

Waar een koekjesfase toe kan lijden. In korte tijd schudde ik een stuk of 10 zandkoekjes uit mijn mouw. Nadien is me dat nooit meer gelukt. Minimaal 5 van die recepten waren blijvertjes en zijn op de blog beland. Deze amandel-kokoskoekjes zijn het resultaat van die fase. Mmmmh… Ik zou ze zo weer maken.

4. Appeltaartkoekjes:

Deze koekjes zijn de ideale left-over koekjes. Dat was ook de basis: Een restje zandtaartdeeg en appel stukjes voor een appeltaart. Het resultaat was boven verwachting. De koekjes zijn subliem! Echt een toppertje en aanrader. Zorg wel dat je een beetje tijd heb. Het vlechtwerkje neemt meer tijd in beslag dan je denkt.

5. Witte chocolade – kaneelkoekjes:

Misschien is dit wel mijn meest favoriete recept van de blog. Deze zijn zo lekker! Overigens heb ik met dit recept een keer in het tijdschrift van Robèrt van Beckhove gestaan. Dat was nog eens leuk.

6. Pinda-Karamelkoekjes:

Ook een beetje meer werk dan snel klaar koekjes. Maar ze zijn het zo waar! Deze koekjes zijn net snickers. Heerlijk!

7. Bitterkoekjes:

Simpeler dan deze koekjes bestaat niet. Het moeilijkste is misschien nog het vinden van het bitterkoekjesspijs. Heb je dat gevonden dan hoef je alleen nog een eiwit toe te voegen. Even mengen, opspuiten en bakken maar. Ook leuk als basis voor crème koekjes. Ik moet er binnenkort maar weer eens mee aan de slag.

8. Koektrommel of snoepdoos:

Dit recept was / is de basis van het basisrecept vormvaste vanille en chocoladekoekjes. Nog steeds vind ik ze te leuk en kan ik er allerlei variaties op verzinnen van geboorte tot verjaardag, niets is te gek. Je kan ze vullen met van alles en niets. Kortom: Leef je lekker uit en gebruik deze als basis voor een woensdagmiddag bakfeestje met de kinderen.

9. Jan Hagel:

De meeste koekjes bak je los. Maar bij Jan Hagel bak je een grote plaat en snij je het net gebakken, warme deeg. Rijkelijk bestrooit met amandelschaafsel en fijne kandij- of parelsuiker. Ik ben er fan van! Wist je dat bij ook een broertje heeft op de blog? Dat is Klaas Hagel. Misschien moet ik er nog eens een broer Piet aan toe voegen. Waar zou jij de kaneel door vervangen?

10. Wintersprits:

Aan het recept is niets winters dus dat kan je het hele jaar door bakken. Maar nu het a) eindelijk koud en guur is, b) de winter net begonnen lijkt in plaats van nog net niet voorbij is, c) de kans op schaatsen ineens heel groot is vind ik deze toch wel het delen waard. Zo leuk en lekker wat je met een spritsdeeg kan doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *