Kleine koekjes·Recepten

Koektrommel of snoepdoos?

Hou jij ook zo van een goed gevulde koektrommel? Of heb je een kleine snoeptrommel in huis? Hoe het dan ook is… Deze doosjes van koek, gevuld met snoepjes zijn echt überschattig! En te leuk om met je uk te maken nu er een lange vakantie (die na 6 weken toch altijd nog te kort blijkt te zijn) voor de boeg is. Het weer lijkt deze week nog niet echt te verbeteren dus is het niet gek om even wat inspiratie voor binnen activiteiten op te doen. Bakken doet het bij mijn eigen kleine (bijna) kleuter altijd erg goed. En al resulteert het er dan in dat mama toch echt meer doet dan hij, iedereen mag het horen dat hij met mama die koekjes heeft gemaakt. En ik verzeker je dat hij op deze koekjes helemaal super trots was! Want er in zaten heerlijke snoepjes verstopt. En dus zijn deze koeken, trommeltjes van koek en doosjes voor snoep aldus die trotse pre-kleuter…

DSC02664 met watermerk

Dit heb je nodig voor ongeveer 6 koektrommels:

200 gram roomboter

150 gram kristalsuiker

1 M ei

2 zakjes vanille suiker

375 gram Zeeuwse bloem

50 gram custard

50 gram cacao

En verder:

Uitrollatjes 7 mm

Bakplaat bekleed met bakpapier

Huishoudfolie

Uitsteekring 5, 4 en 3 cm

DSC02658 met watermerk

Zo ga je te werk:

Mix de boter met de beide suiker soorten tot het goed gemengd is.

Voeg het ei toe en mix tot deze volledig opgenomen is.

Zeef de Zeeuwse bloem boven de kom en kneed deze er door.

Deel het deeg in 2 gelijke delen.

Zeef de custard boven het ene deel en kneed dat er goed door.

Zeef de cacao boven het andere deel en kneed ook dat er goed door zodat een egaal gekleurd deeg ontstaat.

Rol het deeg tussen 2 lagen huishoudfolie uit tot 7 mm dikte.

Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast.

Steek zoveel mogelijk rondjes uit het deeg van 5 cm doorsnee.

Steek uit 3 op de 5 deegrondjes met de uitsteker van 4 cm een rondje uit het deeg.

Gebruik de uitsteker van 3 cm om een handvat uit het 4 cm deegrondje te halen. Je hebt er hier 1 op de 5 van nodig.

Zorg dat de rondjes niet vervormen!

Leg de koekjes op de bakplaat die bekleed is met bakpapier. Zet de bakplaat nog ongeveer 1 uur koud weg.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bak de koekjes ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn.

DSC02681 met watermerk

DSC02688 met watermerk

2 gedachten over “Koektrommel of snoepdoos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *